Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Nazaj

Začetek gradnje sodobnega proizvodnega obrata podjetja Sto

spatenstich_465x220 Prikaz slike v polni velikosti

Položen temeljni kamen za nov proizvodni obrat na lokaciji sedeža podjetja Sto v Beljaku. Od leve proti desni: Ronald Neuhold (vodja Financ v Sto Ges.m.b.H.), Peter Bernsteiner (gradbeni mojster), Alois Felber (vodja Logistike in proizvodnje v Sto Ges.m.b.H.), Günther Albel (župan Mestne občine Beljak), Walter Wiedenbauer (direktor podjetja Sto Ges.m.b.H.).

Kratke transportne poti, trajnostna proizvodnja neposredno v regiji in nova delovna mesta: Sto, tehnološki vodja in pionir trajnosti, vlaga 10 milijonov evrov v gradnjo sodobnega proizvodnega obrata na približno 3000 kvadratnih metrih, na lokaciji sedeža podjetja Sto za južnoevropsko regijo. Zaključek del je predviden spomladi leta 2021.

Pri podjetju Sto so zabrneli bagri: Na skupni površini 10.000 kvadratnih metrov nastaja sodoben proizvodni obrat po najvišjih standardih varnosti ter varstva zdravja in okolja. Od pomladi leta 2021 bodo letno proizvedli 35.000 ton malte za lepljenje in armiranje v obliki prahu. Hkrati pa uporabljene surovine prihajajo neposredno iz regije - kar dodatno prihrani 2800 nakladanj v tovornjake, oz. 500 ton CO2 na leto! Poleg možnosti oskrbe celotne Avstrije, se bodo lahko od tukaj idealno pokrivale tudi potrebe južne Evrope, ki je za podjetje gospodarsko pomembna regija.

"Opolnomočiti regijo - zagotoviti prihodnost"
"V prihodnost usmerjene naložbe za nas pomenijo regionalno proizvodnjo - in sicer danes bolj kot kdaj koli prej", pravi dipl. inž. Walter Wiedenbauer, direktor podjetja Sto Ges.m.b.H., ter nadalje poudarja: "Družbeno odgovorno ravnanje nam ni pomembno le v kriznih časih. S selitvijo proizvodnje pomembnega dela našega proizvodnega portfelja v Beljak krepimo regijo in ustvarjamo nova delovna mesta. Tako 80 % našega celotnega proizvodnega sortimenta Sto izvira iz Avstrije, hkrati pa lahko na ta način zagotovimo varnost oskrbe naših kupcev!"

StoClimate: strategija za prihodnost
Zaščita podnebja in trajnost sta sestavna dela filozofije podjetja Sto. Od leta 2016 so bili vsi ukrepi strategije podjetja Sto za zaščito podnebja postavljeni na skupni imenovalec "StoClimate". Ta strategija ni zajemala le izdelkov, temveč tudi sistem za upravljanje z energijo in emisijami CO2 v celotnem podjetju. V nov proizvodni obrat je prav tako vgrajena misel "StoClimate", ki s tem tvori sestavni del strategije podjetja Sto za prihodnost. Regionalne surovine, v kombinaciji s kompaktno, premišljeno dobavno verigo ter sodobnim logističnim centrom in centralnim skladiščem naredijo celotno proizvodnjo bolj produktivno in učinkovito. S tem pa služba za kupce Sto pridobi na učinkovitosti. Kratke poti pomenijo tudi manjšo porabo energije, zato izdelki postanejo v celoti bolj trajnostni.