Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Nazaj

Novi dragulj na jadranski obali

Ob vznožju gozdnatega pobočja leži nad morjem Grand Park Hotel Rovinj s 5 zvezdicami, ki svojim gostom nudi osupljiv razgled in čisto sprostitev. Njegova veličastna arhitektura izpod rok arhitektov studia 3LHD ter mojstrstvo proizvajalca Sto na področju fasad in notranjosti predstavljajo nov vrhunec na jadranski obali.

Veličastna arhitektura in inovativna tehnologija Sto
Celi dve leti je tridesetčlanska projektna ekipa iz hrvaškega arhitekturnega studia 3LHD delala na tej arhitekturni mojstrovini. Kaskadna konstrukcija se dviga šest nadstropij visoko, obsega 193 sob in 16 apartmajev ter lahko sprejme do 500 gostov. Predstavlja del blagovne znamke Maistra Collection in spada med hotele najvišje kategorije. Ozelenjene strehe, terase z bujnim zelenjem ter peščeno rumena in biserno bela barvna kombinacija StoColor Lotusan® zagotavljajo popolno zlitje hotela in pobočja v ozadju. Prav tako zagotavljajo posebno vzdušje številne sredozemske rastline na terasah, gojeni borovci, ki se prepletajo s strukturo, pa tudi raznolika zasteklitev, ki nudi osupljiv razgled.

Zdravo ozračje v prostorih z notranjimi barvami Sto
Stropi in lože blestijo v mat beli barvi StoColor In ter se odlično prilegajo dekorju. Povsem matirana notranja disperzijska barva brez škodljivih snovi zagotavlja izjemno učinkovito prekrivanje in visoko belino. Poleg tega je povsem brez topil in mehčalcev ter z minimalnimi emisijami – popolna izbira za zdravo ozračje v zaprtih prostorih. Kombinacija sivo modre in temne olivne barve StoColor Opticryl v hotelski restavraciji deluje nadvse sodobno in skladno.

Fasadna tehnologija Sto z barvami StoColor Lotusan®
Izbira trajnostne fasadne barve s tehnologijo Lotus-Effect® najlepše ponazarja sposobnosti proizvajalca Sto na področju fasad. StoColor Lotusan® na naraven način učinkuje proti algam in glivam. Zahvaljujoč minimalnemu oprijemu delcev umazanije pa je še zlasti primeren kot fasadna barva v zahtevnih vremenskih razmerah.

Zaščita pred pregrevanjem s StoColor X-Black
Pri tem projektu je svoje mesto našla tudi fasadna barva StoColor X-Black s tehnologijo NIR. Ta deluje kot toplotni ščit pred sončnim segrevanjem. Sisteme StoTherm zato mogoče uporabljati tudi z izrazito temnimi odtenki, katerih referenčna vrednost svetlosti leži znatno pod običajno spodnjo mejo 25. Dodaten učinek izboljšane zaščite fasade predstavlja prispevek fasadne barve k zmanjšanju »pojava vročinskega otoka«. Uporaba takšne barve na velikih površinah preprečuje čezmerno segrevanje zgradb in s tem zlasti v toplejših državah precejšnje prihranke njihovi klimatizaciji.

Realizacije arhitekturnega studia 3LHD z izdelki Sto v Rovinju
Zahvaljujoč arhitekturnim dosežkom velikega hrvaškega studia 3LHD v okviru projektov za vodilno hotelsko podjetje na Hrvaškem, Maistra d.d., pod okriljem katerega spadajo med drugim hoteli s petimi zvezdicami, kot sta Monte Mulini in Lone, obnovljena promenada, ACI Marina Rovinj, plaža Mulini Beach, zaliv Lone in najstarejši hotel v Rovinju, Adriatic, postaja Rovinj ena od destinacij svetovnega razreda.

Tatjana Grozdanić-Begović, Silvije Novak, Marko Dabrović in Saša Begović skupaj sestavljajo arhitekturni studio 3LHD. Poznani po svojih izjemnih rešitvah so ti arhitekti med drugim opravili nekaj pionirskih del v okviru zasnove za »Lone«. V nasprotju s klasičnimi, kockastimi ali značilnimi podolgovatimi hotelskimi kvadri se je ekipa oprla na nenavadno zasnovo fasade in za tloris izbrala obliko črke ipsilon. Pri izvedbi je bila uporabljena skoraj celotna paleta izdelkov Sto. Z zračeno ometano fasado StoVentec R so lahko arhitekti odlično uresničili svojo idejo ukrivljene fasade. V notranjosti so našli svoje mesto tako talni premaz Sto Pox WL 200 kot barve za notranje prostore StoColor Jumbosil, StoColor In in StoColor Opticryl Satin.

Ukrivljena streha sosednjega hotela Monte Mulini, sicer kategoriziranega kot prvi butični hotel s 5 zvezdicami na Hrvaškem, je v primerjavi s tem dizajnerskim hotelom videti celo nekoliko zadržana. S svojo stekleno fasado na sredini stavbe ima hotel Monte Mulini poseben značaj. Z izdelki Sto za notranje prostore in fasado je projektna skupina 3LHD leta 2015 nadvse uspešno prenovila tudi hotel Adriatic na Obali Pina Budicina v zaščitenem starem mestnem jedru Rovinja. Razkošen butični hotel s 4 zvezdicami na glavnem trgu Rovinja je s svojo zunanjostjo z ohranjenimi zgodovinskimi vrednotami in spretno uravnoteženo izbrano opremo notranjosti, v kateri prevladujejo fantastična umetniška dela priznanih umetnikov, izrazito prepoznaven objekt.

Studio 3LHD

Arhitekturni projekti 3LHD.