Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Nazaj

Sijoče in suho: trajno intenzivne barve na fasadi

Najnovejša inovacija podjetja Sto, StoColor Dryonic® S, deluje kot dežnik in senčnik hkrati. Nova fasadna barva varuje pred izpostavljenostjo sončni svetlobi in intenzivne tone barv dolgotrajno ohranja sijoče. Ta bionična barva hkrati zagotavlja hitro sušenje po dežju, megli ali rosi in s tem tudi suhe, lepe fasade. Za to sta zaslužni dve tehnologiji, ki sta uporabljeni pri barvi: tehnologija Dryonic, ki je dokazala svojo učinkovitost na milijonih kvadratnih metrov fasadnih površin, in nova tehnologija SunBlock.

Trenutno so modne intenzivne, sijoče in temne fasade. Nekaterim željam pa je glede dizajna do zdaj mešala štrene fizika: UV-sevanje relativno hitro povzroči bledenje intenzivnih tonov barv, zaradi česar se nekoč živo rdeča fasada spremeni v pastelno rožnato. To je mogoče preprečiti z učinkovito zaščito pred UV-sevanjem, ki deluje kot običajna krema za sončenje, vendar v povsem drugih dimenzijah: tehnologija Sunblock podjetja Sto je sredstvo za zaščito pred svetlobo, kakršno se uporablja tudi pri lakiranju vozil. Tehnologija odbija sončne žarke ter pigmente ščiti pred bledenjem. Fasade v močnih tonih bodo tako dolgo ostale sijoče in lepe. Barva StoColor Dryonic S standardno vključuje tudi tehnologijo x-black. Prilagojena je temnim tonom in znižuje površinsko temperaturo pri neposredni izpostavljenosti sončne svetlobe, kar preprečuje obremenitev in pokanje. Z njeno pomočjo se tudi toplotno izolirane fasade lahko izvedejo z zelo temnim barvnim premazom, ki bo ostal trajno sijoč in suh.

Puščavsko suhe fasade s tehnologijo Dryonic
Ko dežuje, lahko vlaga v obliki vode ali rose na površini fasade spodbuja rast alg in glivic. Tehnologija, na kateri je zasnovana barva StoColor Dryonic S, tehnologija Dryonic, razvita v podjetju Sto, to preprečuje. S svojo posebno hidrofilno-hidrofobno površino omogoča hitro odtekanje tekočine in mikroorganizme pušča na cedilu. Navdih za bionični princip je bil hrbtni oklep namibijskega hrošča (znanega tudi pod imenom »zbiralec megle«), ki dragoceno vlago v puščavi Namib v obliki jutranje rose kondenzira na svojem telesu in jo nato zbira v svojih ustih. Rezultat: zahvaljujoč drenažnemu učinku zidna konstrukcija ostane dolgo suha tudi brez uporabe biocidov.

StoColor Dryonic S: vsestranska pri uporabi in izbiri barv
Nova fasadna barva StoColor Dryonic S se lahko na vse običajne gradbene podlage nanese z valjčkom, čopičem ali strojno tehniko. Odlično prekriva, ne prepušča vode in prenese velike mehanske obremenitve, s čimer znatno zmanjša nevarnost pokanja polnila. Barva StoColor Dryonic S je na voljo v tonih sistema StoColor in intenzivnih tonih RAL.

StoColor Dryonic® S

Fasadna barva s tehnologijo Dryonic.