Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Nazaj

Kraj srečanja mednarodnih vodilnih arhitektov

Hrvaški strokovni časopis Oris je 13. in 14. oktobra v Koncertni dvorani Lisinski v Zagrebu organiziral arhitekturni dogodek Orisovi dnevi, ki je s svojimi številnimi predstavitvami mednarodnih imen z arhitekturne scene pritegnil veliko pozornosti. Podjetje Sto je prisotnim arhitektom, oblikovalcem, študentom arhitekture in vsem, ki jih zanima arhitektura, predstavilo nove interpretacije oblikovanja fasad z ustvarjalno matrico ometanih površin in možnostmi oblikovanja funkcionalnih talnih premazov.

Orisovi dnevi arhitekture 2018 so navdušili z vrhunskimi mednarodnimi predavatelji in vodilnimi strokovnjaki iz arhitekturne branže od Balkrishne Doshija iz Indije, Patrika Schumacherja iz Zaha Hadid Architects prek ateljeja Bow-Wow iz Japonske pa vse do regionalnih arhitekturnih zvezd Roka Žnidaršića iz Slovenije ter Davorja Matekovića in Ire Payer iz Hrvaške.

Pester mednarodni program je v Koncertno dvorano Lisinski znova zvabil številne arhitekte in druge, ki jih zanima arhitektura, iz vseh koncev sveta. Prav ta mednarodni in regionalni značaj sta razlog, da so Orisovi dnevi tako zanimiv in privlačen dogodek, ki poleg samih zanimivih vsebin predstavitev spodbuja tudi živahno izmenjavo informacij ter izkušenj. Številni bosanski in srbski obiskovalci, ki so se odzvali povabilu podjetja Sto na ta dogodek v Zagrebu, so nam povedali, da se uspešno arhitekturno leto tradicionalno začne z Orisovimi dnevi v Zagrebu. Prav zato je razumljivo, zakaj je organizator Andrija Rusan iz strokovnega časopisa Oris svoj pozdravni nagovor začel prav z besedami »Happy New Year«.

Podjetje Sto je številne zainteresirane obiskovalce pozdravilo na svoji stojnici v okviru Orisovih dni, ki so jo z zanimanjem obiskali številni. S predstavljeno vsestranskostjo površin so impresionirali tako ugledne arhitekturne zvezde kot študente arhitekture in znova pokazali tradicionalno tesno povezanost podjetja z arhitekturo, medtem ko so številne možnosti oblikovanja funkcionalnih talnih premazov navdušile z ustvarjalnostjo in individualnostjo hkrati. Dober vtis, ki ga je podjetje Sto s svojo predstavitvijo na Orisovih dnevih naredilo na prisotne arhitekte, je zapečatil »večer podjetja Sto« v restavraciji »Stara Vura«, kjer je podjetje Sto vsakega gosta obdarilo z dragocenim darilom.

Obiskovalci in tisti, ki so izvedli predstavitve, so se tradicionalno razveselili vode podjetja Sto, ki je bila namenjena posebej Orisovim dnevom in je v precej topli dvorani Lisinski ponudila prijetno osvežitev. Podjetje Sto je več kot navdušilo tudi s poglobljenim strokovnim znanjem prodajnih ekip iz Hrvaške, Slovenije in Srbije, ki so se dogodka udeležile skoraj v polnem številu in so navezale veliko novih stikov ter hkrati imele priložnost pozdraviti stare znance in prijatelje.

Podjetje Sto je od samega začetka ponosen partner Orisovih dni. Dogodek od leta 2000 vsako leto obišče približno 2000 obiskovalcev, ki želijo pobližje spoznati arhitekturo v obliki predstavitev in filmov. Organizatorjem Orisovih dni in predvsem ekipi podjetja Sto pod organizacijskim vodstvom gospe Romane Venier se toplo zahvaljujemo.

Kontakt

Romana Venier

Franje Lučića 23/3
10090 Zagreb

Mobilni tel.: +385-99-37 75 444

Orisovi dnevi 2018

Dodatne informacije o Orisovih dnevih najdete tukaj.