Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Zaščita pred plesnijo

Plesen in njeni vzroki

Plesen je vsepovsod. Njene spore po zraku najdejo pot v vsako hišo. Pri tem osrednjo vlogo igrata temperatura zraka in zračna vlaga. Pri neugodni kombinaciji obeh dejavnikov že pod normalnimi pogoji pride do nastajanja plesni. Če te težave uidejo iz nadzora, ne grozi samo izguba vrednosti in gradbene osnove, temveč tudi resna škoda za zdravje prebivalcev.

Kdor pravočasno izvaja ustrezne ukrepe, lahko zajezi nastajanje plesni ali ga celo prepreči. Če se v stanovanju pojavi plesen, je treba čim prej odpraviti vzroke in izvesti temeljito sanacijo. Popolnoma medsebojno prilagojene komponente modela 3 stebrov podjetja Sto bistveno zmanjšajo nevarnost pojava plesni.

Model 3 stebrov podjetja Sto

Trije stebri zdravega bivanja podjetja Sto preprečujejo in odpravljajo plesen na podlagi kombinacije treh učinkovitih komponent.

Z uporabo učinkovite notranje izolacije kot StoTherm In Comfort ali StoTherm In Aevero se zviša temperatura na površini sten. Tako se zmanjša nevarnost, da bi se tam naselila plesen.

Kot drugi steber se uporablja sorpcijski omet: ta začasno shrani vlago in poskrbi za uravnotežene klimatske razmere v prostoru.

S programom silikatnih izdelkov Sto za notranjost ‒ 3. stebrom ‒ se zaščita pred plesnijo optimizira. Visoka alkalnost in difuzijska prepustnost notranjih izdelkov podjetja Sto preprečujeta nastajanje plesni na naraven način.