Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Nazaj

Varnost načrtovanja v mokri in hladni sezoni

nasskalte_uebergangszeit_stotechnologien_465x220 Prikaz slike v polni velikosti

Mokro in hladno vreme: Z izdelki Sto se sezona del na gradbišču podaljša.

Mokro in hladno vreme nista nobena ovira za prekinitev del: S pravimi tehnologijami lahko obrtna podjetja s projekti izdelave fasade začnejo prej, jeseni pa delajo dlje. Podjetje Sto že leta nudi preizkušene rešitve, da bi bili izolacijski sistemi odporni na vremenske vplive.

Tehnologija QuickSet (QS)
Mokro in hladno vreme predstavlja nevarnost, da se bodo sveže nanešeni materiali sprali. Tehnologija QuickSet poskrbi za to, da so sloji že po sedmih urah odporni na dež. Njihova edinstvena tehnologija veziv pospešuje nastajanje filma na površini. Pod to zaščitno povrhnjico se material lahko izsuši v vetru in slabem vremenu. Tehnologija QS se uporablja pri organskih podometih, vmesnih premazih in zaključnih ometih. Dodatno lahko določene standardne fasadne barve s StoAdditiv QS spontano prilagodimo slabemu vremenu.

Tehnologija FastTrack (FT)
Tehnologija FastTrack navdušuje z izjemno kratkim časom strjevanja in sušenja. Zahvaljujoč posebni tehnologiji veziv se po odprtem času za obdelavo začne faza pospešenega sušenja. In to tudi pri nizkih temperaturah od +1 °C. Tehnologija FT se uporablja za mineralna lepila in podomete StoLevell FT. Uporablja se lahko za izolacijo iz mineralne volne, polistirena in mehkih lesenih vlaken.

Tehnologija HybridDrying (HD)
Nova tehnologija hibridnega sušenja HybridDrying na trgu nudi kratek čas vezave in sušenja za organske podomete, ki so še zlasti odporni proti razpokam. Zahvaljujoč tehnologiji HybridDrying lahko podomet StoArmat Classic HD običajno obdelate že po dveh do štirih dneh – tudi v neugodnih vremenskih razmerah. Tako je možno načrtovanje v mokri in hladni sezoni in sezona na gradbiščih se podaljša za do 70 dni.

Več o tehnologiji FT/HD/QS

Kaj se skriva za 70 dnevi prihranka časa?

StoArmat Classic HD

Kaj se skriva za sušenjem v rekordnem času?