Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

StoColor X-black

Temne fasade brez zamenjave izolacije

Sistemi StoTherm so preverjeni na vseh klimatskih področjih Zemlje in nameščeni na več kot 100 milijonih kvadratnih metrih, kljub temu ta fasadni izolacijski sistem razvijamo še naprej. Obstojnost sistema proti vročini sedaj izboljša nova toplotno odbojna fasadna barva StoColor X-black.

Po temnih fasadnih barvah vlada veliko povpraševanje. Takšne barve uporabiti skupaj z ravno tako priljubljenimi fasadami z izolacijo, to je v preteklosti – če sploh – pogosto uspelo le z zamenjavo izolacijskega materiala za mineralnega. Sedaj pa tehnologija NIR (nem. Nah-Infrarot-Reflektion, odsevanje bližnje infrardeče svetlobe) pri StoColor X-black dovoljuje tudi izolacijo zelo temnih fasad s priljubljenim ekspandiranim polistirenom.

Pri uporabi temnejših barvnih odtenkov na fasadah lahko zaradi sončnega sevanja na površini pride do visokih temperatur z več kot 80 °C. To je kritično temperaturno območje za sestavo sten, ravno pri izolaciji z ekspandiranim polistirenom (EPS) se temperatura 70 °C ne sme večkrat preseči, saj sicer izolacijskemu sloju in površini ometa grozi škoda.

Močnejši barvni odtenki ‒ sedaj tudi z EPS-izolacijo

Mat fasadna barva StoColor X-black je zmožna visoko temperaturo ohraniti pod 70 °C. To je mogoče na podlagi posebnih pigmentov NIR, ki odsevajo večji del sončne energije – na področju nevidne bližnje infrardeče svetlobe. Pri tem se vrhunci temperature v primerjavi z običajnimi pigmenti znižajo za 15 do 20 odstotkov.

StoColor X-black za sisteme StoTherm je zasnovan na čisto akrilatni osnovi, da bi pri intenzivnih barvnih odtenkih zagotavljal čim močnejšo vezavo, s tem pa dolgo življenjsko dobo. Fasadna barva je primerna za novogradnje in tudi za prenavljanje ter je na voljo v vseh barvnih odtenkih, ki jih obsega StoColor System.

StoColor X-black

Nova barva za temne fasade zmanjša solarno segrevanje.

Film | 1:37

Katalog izdelkov

Program izdelkov

Dodatne informacije, varnostni list in tehnični list za StoColor X-black.

Brošura

Brošura X-black

Vsa pomembna dejstva in informacije na temo StoColor X-black na kratko.