Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Lotusan ‒ za čiste in suhe fasade

Bionični fasadni premazi

Fasadne barve in ometi Lotusan imajo poleg izvrstnih gradbenih fizikalnih lastnosti tudi neverjeten Lotus-Effect®. Ta poskrbi za to, da lepe fasade ostanejo lepe dlje časa. Spodbuja sposobnost samodejnega čiščenja: tako se s kapljicami dežja .odbija tudi umazanija Fasada dolgo časa ostane čista in suha.

Po vzoru narave
Kar se sliši kot najbolj moderna tehnologija, je nastalo po vzoru narave: prvič je bil ta učinek namreč odkrit pri listih lotosa. Po vsakem dežju so listi te rastline znova čisti in suhi, umazanija pa izgine. Znanost je razkrila skrivnost tega učinka. Mi pa smo naraven učinek samodejnega čiščenja (učinek lotosa) te rastline prenesli na moderne fasadne premaze.

Rezultat našega dela danes spada med najbolj izvrstne rezultate uporabne znanosti bionike: fasadni premazi in Lotus-Effect®.

Rezultat: s kapljicami dežja se odbija tudi umazanija. Fasade ostajajo dlje časa čiste. Razvoj alg/gliv se s tem upočasni.

StoLotusan

Z dežjem odteka tudi umazanija. Fasade ostajajo dlje časa čiste in lepe.

Film | 0:55

Brošura

Brošura Lotusan

Vse informacije in ozadja v zvezi s fasadnimi barvami in ometi s samodejnim čiščenjem.