Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Nazaj

Premiera StoSystain R

Svetovna premiera revolucije v fasadni tehniki, nova trajnostna znamka podjetja Sto, pogled v raziskavo in razvoj v zakulisu vodilnih v na področju tehnologije, navdihujoče izkušnje in vizije za prihodnost: Velik promocijski dogodek 27. januarja 2017 v centru za prireditve Scalaria v mestu St. Wolfgang im Salzkammergut (Avstrija) je 450 obiskovalk in obiskovalcev popeljal na razburljivo popotovanje v prihodnost gradnje in bivanja.

Višek popotovanja je bil vsekakor StoSystain R - fasadni sistem prihodnosti. „StoSystain R pomeni revolucijo fasadnih sistemov, kot jih poznamo danes,“ je v otvoritvenem govoru poudaril Walter Wiedenbauer, direktor podjetja Sto Ges.m.b.H. Nova fasada z načinom srpijemanja „na ježka“ je del celovite strategije podjetja Sto, ki se osredotoča na trajnostnost in se odraža v novi znamki „StoClimate“.

Potovanje v prihodnost

Po govoru o mega trendu prihodnosti, ki ga je pripravil raziskovalec trendov Harry Gatterer, in kulinaričnem premoru je bil na vrsti StoSystain R, fasadni sistem s sistemom kaveljček-zanka. Arhitekt Ferdinand Oswald iz TU Gradec in Ewald Rauter iz podjetja Sto sta navzočim predstavila prvo vrsto fasadnega sistema, ki se ga da razstaviti, ločiti po plasteh in ponovno uporabiti.

V naslednjem tematskem sklopu sta Claudia Pritz iz StoDesign in Architekt Markus Tauber pokazala, kako lahko izvajalci pustijo na fasadah svoj individualni podpis. Sto produktni vodja Rainer Schmid je nato spregovoril o bioniki in o tem kako delujejo fasadne barve „iQolor – intelligent Technology“.

Ob sončnem zahodu nas je Tom Walek, moderator radia Ö3, popeljal na dirko na južni pol. Prisotnim je pokazal, kako lahko iz največje stiske v življenju nastane najpomembnejša izkušnja v življenju.

Video

Tukaj si lahko ogledate posnetek z gala dogodka "Navdih prihodnosti".