Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Nazaj

Sto podpira projekt humusa

Robert Hetzl-Hartdegen predaja ček zastopnikom ekoregije Kaindorf. Prikaz slike v polni velikosti

Robert Hetzl-Hartdegen predaja ček zastopnikom ekoregije Kaindorf.

Ekološka zavednost in trajnostnost sta pri Sto že nekaj let čisto na vrhu programa. Čeprav Sto podpira naravne materiale in alternativne koncepte energije kot tehnologijo pasivne hiše, pa proizvodnja visoko kakovostnih in inovativnih gradbenih izdelkov kljub vsemu neizogibno povzroča emisije CO2.

Sto se tega zaveda in je storil že naslednji korak: za vsak kilogram CO2, ki nastane pri proizvodnji izdelkov StoColor Sil In, StoColor Lotusan, StoTherm Wood, StoColor Climasan, StoSilco® blue in StoVentec Trägerplatte, s prostovoljnim nakupom certifikatov ekoregija Kaindorf v neposredni bližini pridobi kos poljedelske površine, bogate s humusom, ki veže CO2.

Predaja čeka v vrednosti 33.983 evrov je potekala januarja. Tako je bilo leta 2015 skupno nadomeščeno 1.062 ton CO2. Ta regionalni program je neposredno posvečen varovanju podnebja. Tako naravi vrnemo višek zaupanja, ki ga je vložila v nas. Svojim partnerjem pa zagotavljamo, da ravnamo CO2-nevtralno in aktivno prispevamo k varovanju okolja.

Spletna brošura

nachhaltigkeitsbroschuere

Tukaj najdete več informacij o sodelovanju z ekoregijo Kaindorf in o CO2-nevtralnih izdelkih podjetja Sto.

Ekoregija Kaindorf

Tukaj najdete obsežne informacije o projektu humusa v ekoregiji Kaindorf.