Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Nazaj

Intervju z najboljšim fotografom arhitekture

Trollstigen, Norveška. Foto: Ken Schluchtmann. www.diephotodesigner.de Prikaz slike v polni velikosti

Trollstigen, Norveška. Foto: Ken Schluchtmann. www.diephotodesigner.de

“Pri tem je predvsem potrebno veliko potrpežljivosti”

Žirija tekmovanja za nagrado Architectural Photography Award je dvakrat zaporedoma Kena Schluchtmanna izbrala za arhitekturnega fotografa leta. Prejšnje leto je delavnica Sto v Londonu finalistom tekmovanja posvetila njihovo lastno razstavo, ki se nadaljuje od 16. januarja do 28. februarja.

Dela berlinskega fotografa pa niso bila del te razstave v Londonu. Na zadnjem tekmovanju Architectural Photography Award je Schluchtmann kot član žirije presojal dela svojih kolegov.

Za naš blog o fasadah nam Schluchtmann dovoli malce vpogleda v karte in med intervjujem pripoveduje, kako se pripravlja na nove naloge, zakaj je predhodno intenzivno iskanje v programu Google bistveni del njegove priprave, kako lahko pri fotografiranju izkoristimo tudi nepreračunljive faktorje kot vreme in kaj je bistvo resnično dobre fotografije arhitekture.

Pod naslovom “Building Images: The Arcaid Images Architectural Photography Prize” je delavnica poslovne skupine Sto v Londonu na razstavi, ki je potekala od 16. januarja do 26. februarja, predstavila zmagovalce, ki so prejšnjega oktobra v okviru festivala World Architecture v Singapurju prejeli nagrade za najboljše fotografije arhitekture.

Blog o fasadah

Blog o fasadah

Celoten intervju s Kenom Schluchtmannom si lahko preberete na blogu podjetja Sto o fasadah.

Delavnica v Londonu

Več o trenutni razstavi “Building Images: The Arcaid Images Architectural Photography Prize”