Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Nazaj

Sto pridobi avstrijsko nagrado Trigos

Walter Wiedenbauer, Martina Magnet in Rudolf Hundstorfer Prikaz slike v polni velikosti

Walter Wiedenbauer, Martina Magnet in Rudolf Hundstorfer

Državna nagrada za družbeno odgovornost je šla na Koroško

Sto ima pomemben razlog za veselje: prvič v zgodovini podjetja je to dobilo avstrijsko nagrado Trigos. Podjetje iz Beljaka je žirijo prepričalo s svojimi vzornimi ukrepi na področju ekologije in razvoja zaposlenih. Po koroški nagradi Trigos je to že druga nagrada na področju družbene odgovornosti, ki jo je podjetje Sto do sedaj prejelo.

Kaj je nagrada Trigos?

TRIGOS je avstrijska nagrada za družbeno odgovornost podjetja (ang. CSR ‒ Corporate Social Responsibility) kot del njegovega trajnostnega delovanja. Ocenjuje se celoten trud podjetja na družbenem in ekološkem področju. Žirija za podelitev nagrade TRIGOS še posebej pričakuje, da podjetja, ki se udeležijo tekmovanja za nagrado TRIGOS, ne izvajajo samo posameznih ukrepov, temveč da svojo družbeno odgovornost dojemajo kot poslanstvo svojega podjetja in jo strateško vključijo v vsa področja svojega delovanja. Od leta 2004 se enkrat letno podjetja iz vse Avstrije, ki so vzor na področju družbene odgovornosti, povabijo na oder.

Protokol žirijel

Kot pionir na področju družbene odgovornosti v gradbeni panogi je pri podjetju Sto trajnostnost že mnogo let pomemben sestavni del strategije in vizije podjetja. Pri tem je koroškemu podjetju še posebej pomembno, da krepi družbene pogoje in podpira visoke ekološke standarde. Žirija je koroško podjetje zaradi mnogostranskih ukrepov družbene odgovornosti na kadrovskem in okoljskem področju izbrala za zaslužnega zmagovalca v kategoriji “Celostno udejstvovanje na področju družbene odgovornosti: velika podjetja”.

Še posebej obsežen trud, da bi ponudbo izdelkov naredili kar se da okolju prijazno, zavestna promocija prodaje trajnostnih izdelkov in strogo upoštevanje ekoloških in družbenih kriterijev v dobavni verigi dokazujejo, da je družbena odgovornost v središču delovanja podjetja. Ne nazadnje pa podjetje prepriča tudi s prehodom na regionalne surove materiale, ki podpirajo lokalno okolico in tudi vplivajo na zmanjšanje transportnih poti, s tem pa na nižje emisije CO2.

Sto je premagal naslednja podjetja:

  • AT & S Austria Technologie & Systemtechnik AG
  • bellaflora Gartencenter GmbH
  • Grüne Erde GmbH
  • Mondi Frantschach GmbH
  • UNITO

Na sporočilo za tisk

Tukaj najdete sporočilo za tisk.

Trigos 2014

Vse informacije o avstrijski nagradi Trigos.

Koroški Trigos

Tukaj najdete poročilo o koroški nagradi Trigos.