Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Nazaj

Nova dimenzija apnenca

Nova ponudba izdelkov StoCalce na notranje prostore

Apnenec kot material za dobro počutje

StoCalce podjetja Sto je nova ponudba apnenčevih izdelkov na trgu, ki na popoln način združuje funkcionalne lastnosti in raznovrstne možnosti oblikovanja. Nova ponudba izdelkov nadomesti dosedanje premaze Linea di calce in obsega tri linije izdelkov: StoCalce Primo, StoCalce Deco in StoCalce Functio.

Ljudje se že od nekdaj počutijo dobro v stavbah in bivalnih prostorih, izdelanih iz naravnih materialov. Že Rimljani so poznali dragocene lastnosti apnenca kot materiala in so ga uporabljali kot naravno zaščito, ki hkrati učinkuje kot dezinfekcijsko sredstvo.

Regulira klimo s pomočjo porozne strukture

Zaslugo za sposobnost apnenca, da trajno izboljša klimo v notranjih prostorih, ima njegova porozna struktura ter z njo povezana zmožnost difuzije: izdelki iz apnenca se navzamejo odvečne zračne vlage, jo začasno shranijo in jo pozneje pri zračenju oddajajo v primernih količinah. Na ta način nastanejo v prostorih klimatske razmere, v katerih je mogoče globoko zadihati in se res dobro počutiti.

Poleg svoje sposobnosti za regulacijo vlage ima apnenec še eno posebno lastnost: po naravi je alkalen! Zato sicer običajni konzervansi

za zaviranje mikrobaterij pri skladiščenju niso potrebni. Resnično naraven izdelek torej.

Značilne površine

Poleg vrhunskih ekoloških značilnosti apnenec omogoča veliko možnosti oblikovanja: različne strukture in toniranja ter številne možnosti obdelave omogočajo izdelavo estetsko zahtevnih in individualnih površin.

Brošura

Brošura StoCalce

Najpomembnejše informacije o novi ponudbi izdelkov StoCalce.

Izdelki

Sto Calce Miral

StoCalce Deco:

StoCalce Functio