Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Nazaj

Gradnja za bivanje in življenje

Sodobna stanovanjska gradnja postavlja velike in raznolike zahteve glede izdelkov in gradbenih materialov: Te se nanašajo tako na gospodarnost in trajnost kot na zdravje, estetiko ter funkcionalnost. Vse to zahteva tudi optimalno svetovanje in poglobljeno znanje v vsaki fazi gradnje. Sto ponuja široko paleto produktnih rešitev, zlasti za stanovanjsko gradnjo – vključno s kompetentno podporo strokovnjakov.

Stanovanjska gradnja pomeni neposredno urejanje bivalnega prostora. Kdor gradi življenjski prostor, postavlja standarde. Izdelki proizvajalca Sto pokrivajo širok nabor možnosti uporabe, so inovativni in kreativni, a tudi preverjeni, brezčasni in bogati s tradicijo. Zagotavljajo funkcionalno estetiko na temelju v prihodnost usmerjenih in trajnostno zasnovanih tehnologij – od fasade prek notranjosti do podrobnosti, kot so akustične rešitve ali talne obloge.

Osredotočeni na fasade
Inovacije so še zlasti pomembne v urbani stanovanjski gradnji: Pojavljajo se novi trendi, od prostorov za srečevanja prek razvoja pritličij vse do prostorov za skupno delo. Sodobne fasade odražajo trende in ustvarjajo urbane prostore, v katerih vlada dobro počutje. Robustni in brezčasni gradbeni materiali, med njimi trde obloge, kakršne so klinker, steklo in kamen, prav tako kot klasični omet, sledijo smernicam. Sistem StoSignature Exterior z množico oblikovnih različic prenaša to »mojstrsko disciplino gradbeništva« še na fasado. Fasade, tako ometane kot tudi tiste s trdimi oblogami, varujejo gradbeno konstrukcijo in tako pomagajo ohranjati vrednost objekta. Hitro sušeča se bionična barva StoColor Dryonic® ponuja široko paleto oblikovnih možnosti in zagotavlja kar največjo vzdržljivost, barvno stabilnost in trajnost. Inovativna formulacija zagotavlja okolju prijazno zaščito pred napadi alg in gliv – s tem pa daljše intervale vzdrževanja.

Živeti in se počutiti dobro: Dober zrak v prostoru z naravnim upravljanjem vlage
Večino življenja preživimo v notranjih prostorih. Zahteve po estetiki in zdravem načinu življenja se nenehno povečujejo. Notranji premazi iz serije StoCalce zahvaljujoč svoji odprti strukturi shranjujejo vodne hlape, znova pa jih sprostijo šele tedaj, ko postane zrak v prostoru suh. To v prostoru ustvarja uravnoteženo klimo, ki zlasti v zimskih ogrevalnih obdobjih deluje zelo prijetno. Poleg okolju prijaznih lastnosti nudi apno kot material, na katerem sloni celotna paleta izdelkov StoCalce, široko paleto možnosti oblikovanja, kot so različne strukture in odtenki. K optimalni klimi v notranjih prostorih lahko prispevajo tudi ustrezne notranje barve. Ekološke silikatne barve Sto so naravni, mineralni izdelki. Ne vsebujejo topil, mehčalcev ali konzervansov. Poleg tega zagotavljajo dolgoročno naravno zaščito pred plesnijo.

Stopnišče, balkon ipd.
Udobno bivanje vključuje več kot le lastne štiri stene: Estetsko zasnovano stopnišče v vzdržljivih barvah iz družine StoColor Opticryl celo v zelo temnih tonih navduši s svojimi intenzivnimi barvami. Serija StoCretec je idealna za oblikovanje privlačnejših balkonov in zagotavljanje dolgoročne zaščite. Vremenski vplivi, kot so vročina, voda, zmrzal in UV-žarki, jih močno obremenjujejo. Visoko zmogljivi sistemi premazov zagotavljajo daljše intervale vzdrževanja, poleg tega pa ponujajo tudi široko paleto možnosti oblikovanja. Estetsko oblikovane talne obloge StoCretec se izkažejo na hodnikih in stopniščih, pa tudi v kleteh ter pomožnih prostorih. Betonska tla je mogoče preprosto in na različne načine premazati z nizkoemisijsko talno barvo StoCryl BF 700. Za parkirne hiše in podzemne garaže veljajo posebne zahteve. Z izdelki iz ponudbe StoFloor Traffic jih je mogoče oblikovati tako, da so odporne, hkrati pa delujejo estetsko.

Svetovanje in strokovnost v vsaki fazi projekta
Izčrpno svetovanje o izdelkih predstavlja pomemben del naših storitev. Zato je samo v Avstriji na osmih lokacijah razporejenih več kot 30 svetovalcev. Vlagateljem in načrtovalcem so prav tako na voljo naši vodje projektov, kot tudi strokovnjaki za fasade, notranje prostore in uporabne površine. Ne glede na to, ali gre za načrtovanje, optimalno usklajevanje različnih procesov, pravilno uporabo naših izdelkov ali vprašanja o najmanjših podrobnostih: V vsaki fazi projekta zagotavljamo hitro in strokovno podporo.