Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Nazaj

Mednarodna poletna akademija za mlade arhitekte

gbs2020_465x220 Prikaz slike v polni velikosti

Program G.B.S. izvaja družba OeAD-Wohnraumverwaltung v tesnem sodelovanju z univerzo BOKU (Univerza za naravne vire in življenjske znanosti, Dunaj) in Tehnično univerzo na Dunaju (TU Wien), pri tem pa jih podpira več kot 30 (med)narodnih univerz in zavodov.

Green.Building.Solutions. praznuje svojo deseto obletnico in vabi študente ter poklicne začetnike iz celotnega sveta, ki delujejo na področjih arhitekture, gradbenega inženirstva in načrtovanja, da se pridružijo 3-tedenski poletni akademiji.

Program v angleškem jeziku na magistrski ravni vključuje predavanja in delavnice na teme od trajnostnega urbanističnega načrtovanja in standardov za pasivne hiše do energetske učinkovitosti stavb ter kulturnih prireditev. Poleg zbiranja akademskih kreditnih točk (7 ECTS) lahko udeleženci dogodek izkoristijo tudi za poglobitev svojih znanj in praktičnih izkušenj o aktualni osrednji temi načrtovanja trajnostnih gradenj.

Fundacija Sto razpisuje štipendije
Poletno akademijo G.B.S. tudi letos podpira neprofitna fundacija Sto, ki se, med ostalim, osredotoča tudi na medkulturno izmenjavo. Poleg polnih štipendij bo fundacija Sto od 3. do 7. avgusta 2020 sponzorirala tudi praktično delavnico. V okviru delavnice bodo imeli udeleženci možnost ustvarjati stenske modele v razmerju 1:1 z različnimi kompozitnimi sistemi za toplotno izolacijo v podrobni izdelavi brez termičnega mostu. Kako ravnati z različnimi materiali, bodo predstavili mladi obrtniki iz Nemčije.

Prijava na akademijo G.B.S. je možna od danes do junija 2020.

Prijava

Mednarodna poletna univerza Green.Building.Solutions. Od 18. julija do 9. avgusta 2020.