Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Nazaj

Panožno srečanje arhitektov v Zagrebu

Hrvaška strokovna revija »Oris« in kulturni center Oris House of Architecture sta 19. in 20. oktobra v koncertni dvorani Lisinski v Zagrebu že devetnajstič organizirala arhitekturni dogodek »Dnevi Oris«. Družba Sto je ponosni partner dnevov Oris že od samih začetkov arhitekturnih dnevov v letu 2001. Mednarodno priznanega arhitekturnega dogodka se vsako leto udeleži okrog 2.000 obiskovalcev, ki izkažejo zanimanje za sodobno arhitekturo.

Družba Sto je udeleženim arhitektom, oblikovalcem, študentom arhitekture in vsem, ki jih arhitektura zanima, predstavila nove interpretacije fasadnih zasnov s kreativnimi ometi linije StoSignature kot tudi trajne in visoko moderne fasade iz klinkerja. Z nizko emisijsko talno barvo StoCryl BF 700 so bile prikazane različne možnosti oblikovanja funkcionalnih premazov. Številni zainteresirani obiskovalci so se ustavili pri razstavni stojnici Sto, ki so jo zastopale naše regionalne ekipe iz Hrvaške, Slovenije in Srbije, in bili navdušeni nad vsestranskostjo in tradicionalno bližino družbe do arhitekture.

Dneve ORIS 2019 so navdihnili tudi zanimivi prispevki imen mednarodnega ugleda, na primer: švicarskega arhitekta Maria Botta, Estúdio Gustavo Utrabo iz Brazilije, 6A Architects iz Velike Britanije, italijanskega arhitekta in oblikovalca Piera Lissonija, čilskega arhitekta Cristóbala Palma in Harquitectes iz Španije, pa vse do lokalno priznanega arhitekta Neno Kezića iz Hrvaške in ponovno nominiranega arhitekturnega biroja 3LHD iz Hrvaške.

Dnevi Oris 2019

Več informacij o dnevih ORIS najdete tukaj.