Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Nazaj

Varna zaščita betona z bioničnim premazom

vorschaubild_stocryl_v_700_465x220 Prikaz slike v polni velikosti

Betonska zaščita z bionično inovacijo StoCryl V 700.

StoCretec s StoCryl V 700 na trgu predstavlja inovativno rešitev na osnovi bionične mikrostrukture, zaradi katere voda z betonskih zgradb hitro odteče in se površina hitreje posuši. Na ta način se poškodbe zmanjšajo, spremembe barv, ki so posledica alg ali glivic, pa se še dolgo ne pojavijo. StoCryl V 700 je poleg tega nevtralen tudi glede ozračja, kar dokazuje EPD – Environmental Product Declaration.

Betonske zgradbe so nenehno izpostavljene vplivom iz okolja. Prej ali slej lahko zaradi mraza in korozije pride do poškodb. Pri tem igra glavno vlogo voda, ki s prodiranjem sprošča škodljive snovi v tla. Dodatna težava so mikroorganizmi, kot so alge in glivice, ki privedejo do optičnih pomanjkljivosti. Rešitev za to je premaz, ki bo povzročil hitro sušenje vlage. StoCretec s StoCryl V 700 predstavlja bionično inovacijo. S pomočjo izjemne strukture veziva in polnila pri nanosu nastane površina s trajno mikrostrukturo, ki zagotavlja hitro odtekanje vode s površine in hitro sušenje. Hitro sušenje, naj je vzrok zanj rosa, dež in megla ali razpršena in poškropljena voda, znatno zmanjša posledice obremenitve z vlago.

Suh kot puščava zahvaljujoč tehnologiji hrošča
Navdih za površinsko strukturo izdelka StoCryl V 700 je bil hrbtni oklep namibijskega hrošča (ki se celo imenuje "zbiralec megle"). Ko se v puščavi Namib, najstarejši puščavi na svetu, v zgodnjih jutranjih urah megla z bližnjega oceana razteza čez peščene sipine, se črn hrošč povzpne na sam vrh peščine, spusti svojo glavo in dvigne zadek navzgor. Tako se megla, ki se v majhnih kapljicah kondenzira na njegovem hrbtu, spusti neposredno v njegova usta. Takšno osvežitev mu omogoča posebna mikrostruktura njegovega telesa in StoCretec je prav po njenem vzoru razvil svoj izdelek StoCryl V 700.

Od zaščite betona do zaščite ozračja
StoCryl V 700 je na področju izpustov CO2 nevtralen izdelek, ki prispeva k zaščiti ozračja in okolja. Na podlagi ekološke izjave o izdelku (EPD – Environmental Product Declaration) se pri proizvodnji izračunavajo nastajajoči izpusti CO2, ki se izenačijo prek enot za izpuste in koristno uporabijo za projekt za zaščito ozračja v Indoneziji. S tem se sproščajo emisije CO2 zmanjšajo za najmanj 180 ton letno. Betonsko zaščito na osnovi akrilata poleg tega odlikuje najvišja stopnja svetlosti, velika raznolikost barv in visoka stabilnost. Zahvaljujoč svoji površinski strukturi deluje brez vsakršnega biocidnega zaščitnega sloja.

StoCryl V 700

Premaz, bionično funkcionalen.