Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Nazaj

Odprtje tretje podružnice Sto na Balkanu v Beogradu

vorschaubild_465x220 Prikaz slike v polni velikosti

Katarina Đurić (TSG Beograd), Erwin Truskaller (Sto Ges.m.b.H.), Miljan Grujevski (CONFIDA Beograd).

Družba Sto prevzema vodilno vlogo pri fasadnih sistemih in zastavlja merila pri trajnostnih izdelkih in rešitvah – in to po vsem svetu. Od 23. julija 2019 naprej je enota "Sto Ges. m. b. H. ogranak Beograd" tudi uradno vnesena v srbski poslovni register. Datum obeležuje rojstni dan tretje registrirane podružnice Sto. Območje Balkana je idealno izbrano, saj se je regija izkazala kot gospodarsko zelo rastoča in visokodinamična.

Družbo Sto. Ges. m. b. H. in Balkan povezuje dolga zgodba. Različna partnerstva z lokalnimi ponudniki so bila že prej prisotna, med drugim s podjetjem Kužet Trade d.o.o. iz Novega Sada. Leta 2014 je bila v Beljaku izvedena raziskava tržišča, katere cilj je bil podrobneje spoznati gospodarsko situacijo zadevnega okrožja. Dipl. inž. Walter Wiedenbauer, poslovodja družbe Sto Ges.m.b.H. in Erwin Truskaller, vodja mednarodne prodaje/vodja podružnice na Hrvaškem, sta vodila kooperativni postopek, ki se je razvil v niz uspešnih partnerstev v Srbiji. "Naš dolgoročni cilj je bil že takrat odpreti podružnico v Beogradu", pravi Truskaller. "Vendar pa smo si morali najprej podrobneje ogledati tržišče in tako smo se najprej odločili za vmesen korak."

Cilj: lastna podružnica
Uspešen vmesni korak je bila Jelena Čuturilo, ki je bila dejavna kot arhitektka svetovalka na kraju samem. Nato je sledilo pridobivanje referenc in na seznam so se uvrstile gradnje kot so Pupinova Palata v Novem Sadu, Hotel Hilton v Beogradu, A-Blok v Beogradu in Veleposlaništvo Švice, s projekti pa so prišle nove stranke, ki so se hitro prepričale o kakovosti in zanesljivosti ter se odločile za partnerstvo z družbo Sto. Leta 2018 smo v sodelovanje prepričali tudi lokalnega proizvajalca barv, družbo Art Kolor Centar d.o.o. Nameščena je bila celo lastna mešalna naprava za stranke. 23. julija 2019 je nato sledila uradna registracija tretje podružnice ‚Sto Ges.m.b.H. ogranak Beograd‘ v srbskem poslovnem registru.

Načrti za trg poln priložnosti
Ambiciozna arhitektura in moderna obrt zahtevata zanesljive partnerje po vsem svetu. Družba Sto je to prepoznala in je pripravljena na obetavne izzive potenciala v Srbiji. Pri iskanju partnerstev se osredotočamo na tehnično usposobljene arhitekte, dobro izšolane in strokovne izvajalce ter kooperativna splošna podjetja. Pri logistiki, fakturiranju in upravljanju se bomo osredotočali na zunanje izvajalce dejavnosti. Tako bomo poslovni načrt ohranili vitek in energijo namenjali temeljnim kompetencam. "Sto je partner obrtništva", poudarja DI Walter Wiedenbauer. "Blagovno znamko Sto želimo narediti prepoznavno v Srbiji in našo edinstveno kakovost postaviti na preizkus." Gospodarski potencial v tako dinamični državi kot je Srbija je izjemen, je prepričan Wiedenbauer: "Država ima izjemne načrte in prispevati želimo k pozitivnemu napredku."