Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Nazaj

Steklena fasada z najboljšo sistemsko zaščito in gradbeno tehničnim dovoljenjem

Naravni material steklo se premika čedalje bolj v središče moderne arhitekture, ki gre pri iskanju celovite oblikovalske svobode vedno po novih poteh. S StoVentec Glass prikaže družba Sto, kako se lahko pisani paneli, narejeni iz naravnega stekla, prelevijo v pravo pašo za oči. Za tem žlahtnim ovojem se kot običajno skriva visoka kakovost obešenih prezračevanih fasadnih sistemov Sto – energetsko in gradbeno fizikalno optimiziranih, trajnostno zasnovanih in neprecenljivih v svoji izvedbi.

Uravnava vlage in izjemna izolacija
StoVentec Glass je obešena prezračevana fasada, sestavljena iz robustnega prekrivnega elementa, toplotne izolacije in podkonstrukcije. Med obešenimi paneli in neposredno na temeljih nameščeno izolacijo iz mineralne volne ostane prezračevalni sloj zraka, ki omogoča odvajanje vlage. Tako nastane gradbeno fizikalno optimalna zasnova stene z nizko globino. Prilagodljiva podkonstrukcija omogoča spremenljivo razliko med steno in nosilno ploščo. To poskrbi tudi pri ekstremnih nepravilnostih za simetrične površine. S stalnim kroženjem zraka v prezračevalni špranji zagotovi obešena prezračevana fasada veliko bolj prijetno ozračje notranjih prostorov kot običajne gradnje in hkrati ščiti pred poletnim pripekanjem.

"Zeleni" material, odpadno steklo
V jedru StoVentec Glass je nosilna plošča iz inovativnega ekspandiranega steklenega granulata, recikliranega odpadnega stekla, katerega izjemne lastnosti materialov so prepričale načrtovalce in vlagatelje po vsem svetu. Nosilno ploščo poleg tega odlikujejo majhna toplotna in higroskopska odstopanja ter elastičnost in odpornost na vremenske pogoje. Nosilna plošča je poleg tega za 65 % lažja od primerljivih izdelkov na trgu, kar olajša montažo in zmanjša napake obdelave.

Sistemska zaščita in gradbeno tehnično dovoljenje
Fasadni projekti Sto zagotavljajo celovito sistemsko zaščito, saj prihajajo z rešitvijo obešenih prezračevanih fasad vse komponente iz enega samega vira, posamezni sestavni deli sistema pa so med seboj usklajeni – kar je velika prednost za načrtovalce in obdelovalce. StoVentec Glass ima gradbeno nadzorno dovoljenje avstrijskega Inštituta za gradbeno tehnologijo (OIB), ki poudarja kakovost in sistemsko zaščito steklenih fasad Sto.

StoVentec Glass v XXL formatu
S StoVentec Glass v XXL formatu dosega nezamenljiva fascinacija steklene fasade nove dimenzije: celotni nadstropni paneli omogočajo brezmejno zasnovo. Steklena estetika brez spojev obdaja posamezna nadstropja, okolica pa se prefinjeno odraža v do 4,5 m visokih panelih. Stekleni paneli velikega formata so neprosojni in so nameščene brez vidnih pritrdilnih elementov, zato fasada preprečuje nabiranje umazanije na zadevnih predelih. Poleg tega se lahko sistem uporabi tudi pri spodnjih slojih strehe.

Toplotno izolacijski fasadni sistemi

Pregled sistemov obešenih prezračevanih fasad.