Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Nazaj

Sto-proizvodi za lesene hiše in montažne hiše v Sloveniji

holz465x220 Prikaz slike v polni velikosti

Gradbeni material les je trajnostno najboljša izbira. Slika: © Olga Danylenko, Shutterstock

Zelo trendovska je gradnja z lesom ter s tem povezanim ekološkim načinom gradnje z edinim obnovljivim naravnim materialom. Zlasti v zadnjih letih se je slovenska industrija z montažnimi hišami zelo razširila in proizvedene količine so se močno povečale. Povpraševanje po arhitekturno zahtevni gradnji in vrhunskih, ekoloških montažnih hišah je veliko – tako v Sloveniji kot tudi na izvoznih trgih, kot so Avstrija, Nemčija, Švica in Italija.

Podjetje Sto je poslovni partner in tudi prva izbira najpomembnejših proizvajalcev montažnih hiš v Sloveniji. Kot vodilno podjetje na področju tehnologije fasadne izolacije ima Sto izkušnje, know-how in posebej za industrijsko predizdelavo razvite toplotno-izolacijske sisteme. Poleg tega mehanska tehnologija Sto in po vsej Evropi razpoložljiva logistika prispevata k uspešnemu sodelovanju z industrijo montažnih hiš.

Les kot izolacijski material
Poleg klasičnih izolacijskih materialov je za industrijo montažnih hiš pri podjetju Sto na voljo mehka lesno vlaknena plošča, ki je ekološko gledano eden najbolj kakovostnih izolacijskih materialov. Podjetja, ki se ukvarjajo z leseno gradnjo in montažnimi zgradbami, imajo že 20 let koristi od ekološkega toplotnoizolacijskega sestavljenega sistema StoTherm Wood, ki je trajen in preverjeno varen. Pozimi toplota zaradi odličnih izolacijskih lastnosti ostaja v hiši, poleti pa zgradba ostane dlje časa prijetno hladna. Dodatne prednosti so še dobre zvočnoizolacijske lastnosti ter visoka odpornost proti udarcem in udarna trdnost. Sistem lahko, razen ob uporabi toplotnoizolacijske plošče iz mehkih lesnih vlaken M 039 podjetja Sto, namestite neposredno na nosilno leseno podkonstrukcijo. Poleg tega lahko StoTherm Wood uporabite na standardiziranih in odobrenih gradbenih ploščah na masivnih lesenih opažih ter tudi na elementih iz masivnega lesa in elementih za skladovnice.

Laki in lazure za lesene konstrukcije
Da lahko les razvije ves svoj potencial, potrebuje visokokakovostne premaze, ki zlahka prenesejo tudi velike obremenitve. Podjetje Sto ponuja prav za lesene konstrukcije razvite osnovne premaze, lake in lazure, ki zagotavljajo sijoče površine, eleganten končni premaz in popolno zaščito.

Napovedi na trgu industrije lesenih konstrukcij so v prihodnjih letih zelo optimistične, saj je trend trajnostne gradnje z lesom v Srednji Evropi neustavljiv. Drugi dejavniki uspešnosti industrije montažnih hiš so kratko obdobje gradnje, izračunljivi stroški gradnje, individualno načrtovani objekti in zdrava notranja klima, značilna za lesene hiše.

StoThermWood

Klimatsko nevtralen kontaktni fasadni sistem.