Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Nazaj

Izlet s strokovnim izpopolnjevanjem izvoznih podružnic podjetja Sto

Konec marca so bili zaposleni iz podružnic podjetja Sto iz Slovenije, Hrvaške in Srbije na dvodnevnem izletu na Dunaju. Program je bil po eni strani sestavljen iz strokovnega usposabljanja o novih izdelkih in inovacijah podjetja Sto, po drugi strani pa iz raziskovanja referenčnih objektov podjetja Sto na območju Dunaja.

Izlet se je začel z obiskom referenčnega objekta LKT Baden v St. Pöltenu, sodobnem bolniškem kompleksu podeželskega karakterja. Projekt s StoVentec Glass stekleno fasado na 8.600 kvadratnih metrov je bil dokončan septembra 2016 in je največji objekt s stekleno fasado, ki ga je podjetje Sto Avstrija do zdaj izvedla. Ta sistem velja za reprezentativni model obešene ventilirane fasadne tehnike iz hiše Sto, profesionalca za visokotehnološke fasade in vodilnega podjetja na polju tehnologije za sodobne ter estetsko zahtevne fasadne izolacijske sisteme.

Usposabljanje o inovativnih izdelkih
Prvi dan izleta so udeleženci v prodajnem centru VerkaufsCenter Wien dobili aktualne informacije o obešenih ventiliranih fasadah (VHF) in kompozitnih sistemih toplotne izolacije (WDVS) s trdimi oblogami. Za tem je bila predstavljena družina fasadnih barv StoColor Dryonic, ki ponuja širok spekter možnosti za ureditev in združuje maksimalno učinkovitost z inteligentno tehnologijo. Nova fasadna barva StoColor Dryonic ščiti pred sončnim sevanjem in intenzivne barvne odtenke dolgoročno ohranja briljantne. Zaključek izobraževalnega popoldneva je bilo predavanje o izdelkih StoCretec s poudarkom na obnovi starih objektov.

Fasadna arhitektura
Reinhard Lederer, svetovalec podjetja Sto na polju arhitekture, je udeležence izleta popeljal skozi urbano Sto fasadno arhitekturo mesta Dunaja. Med sprehodom po mestu so obiskali hotel Topazz v zaščitenem 1. okrožju. Ta oblikovalski hotel dizajn svoje fasade zahvaljuje fasadnemu izolacijskemu sistemu StoTherm Mineral, na katerega je postavljena obloga iz ploščic s steklenim mozaikom. Sodobna fasada iz steklenega mozaika vzpostavlja impresivno kombinacijo tradicije in sodobnosti. Obiskali so tudi poslovno stavbo »Forever 21« v Kärntnerstrasse, na kateri so pri prenovi zaščitene fasade uporabljeni arhitektonski elementi, fasadne barve in fasadni ometi podjetja Sto. Ekskluzivni fasadni elementi StoDeco tej stilski fasadi dajejo plemeniti starinski karakter in ta kotni objekt spremenijo v magnet za poglede. Udeleženci so videli tudi druge referenčne objekte podjetja Sto, kot so fasade iz klinkerja v ulicah Frauenheimgasse in Keinergasse. Na programu je bil tudi obisk kampusa Ekonomske univerze na Dunaju, z 8.000 kvadratnih metrov visokotehnološke fasade podjetja Sto.

Urbana arhitektura nove dobe
Zaključek izleta je zabeležilo predavanje arhitekta Saša Bradića na temo »Urbana arhitektura nove dobe – sodobne rešitve za sodobno bivanje v mestu«. Zaposlen v podružnicah podjetja Sto v Sloveniji, na Hrvaškem in Srbiji so domov odnesli veliko arhitektonskih vtisov, novo pridobljena znanja in zanimive pogovore.

Referenčni objekt: Forever 21

Forever 21

Lep primer prenove zaščitene fasade-poslovni objekt Forever 21

Referenčni objekt: hotel Topazz

Hotel Topazz

Sodobna fasada iz steklenega mozaika združuje tradicijo in sodobnost.

Referenčni objekt: Ekonomska univerza na Dunaju

Ekonomska Univerza na Dunaju

Ekonomska univerza na Dunaju se ponaša s kar 8.000 kvadratnimi metri visokotehnološke fasade podjetja Sto.