Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Nazaj

Sto kot razstavljavec na dnevih arhitekture v Zagrebu

Predzadnji konec tedna v oktobru je v Koncertni dvorani Vatroslava Lisinskega v Zagrebu potekalo srečanje o arhitekturi, ki slovi kot najbolj znano te vrste v svetu. Sto je tudi letos sodeloval s stojnico in s svojo razstavo klinker fasad StoBrick vzbudil veliko zanimanja.

Ta dvodnevna prireditev s področja arhitekture v Zagrebu velja za panožno srečanje svetovno znanih arhitektov, na katerem so zastopani prav vsi - od svetovno znanih projektov, katerih avtorji so zvezde te scene, do avtorjev z radikalnimi eksperimentalnimi stališči. Vsako leto ga obišče okoli 2.000 obiskovalcev, ki se želijo prek predavanj, filmov in predstavitev bolj seznaniti z moderno arhitekturo.

Dneve Orisa 2017 so zaznamovale impresivne predstavitve svetovnih imen na arhitekturnem prizorišču, kot so RCR Arquitectes iz Španije, Go Hasewaga iz Japonske, Angonese Walter Architect iz Italije, architekten de vylder vinck taillieu iz Belgije, Schmidt Hammer Lassen Architects iz Danske, OFIS arhitekti iz Slovenije, Krešimir Damjanović - Marinaprojekt d.o.o iz Hrvaške in Vedran Mimica iz Hrvaške. Z velikim zanimanjem pričakovano predavanje arhitekta - zvezdnika Davorja Matekovića iz Zagreba, je zaradi bolezni žal odpovedano in bo vključeno v program Dnevi Orisa 2018.

Stojnica podjetja Sto je bila zbirališče arhitektov, oblikovalcev, študentov arhitekture in tistih, ki jih arhitektura zanima, odziv na predstavitev kolekcije StoBrick pa je bil odličen. Številni arhitekti iz Srbije, Slovenije, Bosne in Avstrije so se odzvali povabilu podjetja Sto. Skupina podjetja Sto, ki je zadolžena za prodajo na Hrvaškem, je dobila močno podporo svojih kolegov iz Beograda (Jelene Čuturilo) in Ljubljane (Ernesta Belcla). Sto se zahvaljuje vsem strankam in partnerjem za obisk ter številnim obiskovalcem za njihov interes za vsestranske in ustvarjalne klinker fasade StoBrick.

Dnevi Orisa 2017

Več informacij o Dnevih Orisa najdete tukaj.