Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Sodelovanje z ekoregijo Kaindorf

Sto in trajnostnost v praksi

Proizvodnja visoko kakovostnih in inovativnih gradbenih izdelkov neizogibno povzroča emisije CO2. Sto se tega zaveda in je storil že naslednji korak: za vsak kilogram CO2, ki nastane s proizvodnjo izdelkov Sto, s prostovoljnim nakupom certifikatov za humus ekoregija Kaindorf pridobi rodovitno zemljo.

Ekoregija Kaindorf v okraju Hartberg je bila ustanovljena aprila 2007 in izvaja ekološko upravljanje življenjskih ciklov s ciljem, postati CO2-nevtralna regija. V zadnjih šestih letih je bilo izvedeno več kot 250 projektov za zaščito podnebja. Projekt proizvodnje humusa predstavlja eno od najpomembnejših in najobetavnejših dejavnosti vzhodnoštajerske regije. Na podlagi načrtne proizvodnje humusa izžeta tla v tem znanstveno podprtem projektu znova postajajo rodovitna.

Pri projektu zdaj sodeluje že več kot 200 kmetov s skoraj 1.000 hektarji kmetijskih površin. Letno vsak hektar njive dokazano veže do 36 ton CO2 v obliki humusa. Shranjene tone CO2 ekoregija Kaindorf prodaja podnebno zavednim podjetjem v obliki certifikatov za humus, ta podjetja pa z njimi izenačijo emisije CO2 svojih izdelkov ali storitev.

Pri projektu je udeleženo tudi podjetje Sto in je leta 2014 pridobilo certifikate za tri izdelke: notranjo barvo StoColor Sil In, fasadno barvo StoColor Lotusan in fasadni izolacijski sistem StoTherm Wood. 2015 je podjetje Sto sodelovanje razširilo in sedaj nadomešča tudi CO2, ki nastaja pri proizvodnji fotokatalitične notranje barve StoColor Climasan in novega fasadnega ometa StoSilco blue.

Ekoregija Kaindorf

Ekoregija Kaindorf

Tukaj najdete obsežne informacije o projektu humus v ekoregiji Kaindorf.