Novosti, dogodki in trendi
Jesen 2017

Lepo pozdravljeni,

fasadni toplotno-izolacijski sistem brez lepila predstavlja prelomnico v razvoju trajnostnih fasadnih rešitev. Sto je v sodelovanju s Tehnično univerzo v Gradcu uresničil svojevrstno pionirsko delo, ko je v praksi uporabil novo fasadno tehnologijo StoSystain R. Z realizacijo prvega objekta v Evropi z reciklažnim toplotno-izolacijskim sistemom Sto nakazuje trende in živi načelo »Graditi zavestno. Delovati trajnostno.«

Želim vam prijetno branje,

Tanja Mletschnig,
redakcija StoNewsletter

Prva reciklažna fasada v Evropi

Reciklažni toplotno-izolacijski sistem StoSystain R: od ideje do pilotnega projekta.

Prvi pilotni projekt nove fasadne tehnologije StoSystain R „Pritrjevanje na ježka namesto lepljenja“ je uspešno uresničen v okviru sedeža podjetja Sto v Beljaku. Posamezne komponente trajnostnega fasadnega toplotno-izolacijskega sistema se pri demontaži v veliki meri lahko enostavno in po posameznih materialih razporedijo ter se nato reciklirajo oziroma znova uporabijo.

Nadgradnjo patentiranega fasadnega toplotno-izolacijskega sistema si je možno ogledati v razstavni vitrini, ki je integrirana v fasado neposredno v okviru podjetja Sto v Beljaku.

Vse informacije o novi fasadni tehnologiji Intervju StoSystain R - YouTube video
Najboljša zaščita proti dežju z vetrom

StoFentra Guard minimira toplotne mostove in je neprepusten za veter ter dež z vetrom.

Odprtine v steni kot so okna in vrata se uvrščajo med fasadne detajle pri katerih veljajo še posebej visoke zahteve. Sistem za tesnjenje StoFentra Guard zagotavlja neprepustnost za dež z vetrom, s čimer se preprečujejo poškodbe od vlage.

StoFentra Guard se lahko hitro in varno vgradi ter se lahko, odvisno od objekta, individualno in fleksibilno uporabi. Tako sistem za odprtine v stavbi omogoča popolne priključke na okna in vrata.

Podrobnosti o izdelku StoFentra Guard
Pravi premaz za vsaka tla

StoPox BB T 200 v vizualnem smislu ponuja zelo kakovostno rešitev za tla, ki so izpostavljena velikim obremenitvam.

Ne glede na to ali gre za zdravstveno, farmacevtsko industrijo ali poslovne stavbe, talni premaz brez fug in por StoPox BB T 200 od StoCretec-a nudi higiensko ter mikrobakteriološko varnost. Ta sistem za premazovanje brez topil se čisti enostavno in ugodno glede stroškov ter porabljeni čas, odporen pa je na vsa dezinfekcijska sredstva, ki so na voljo v trgovini.

Nenavadno široko raznolikost oblikovanja omogoča deset živahnih odtenkov barve, zahvaljujoč katerim tla dobijo edinstven Terrazzo videz. Na ta način arhitektura notranjega prostora deluje bolj sproščeno, okolje pa postane veselo in navdihujoče.

Podrobnosti o izdelku StoPox BB T 200
17. Dnevi Orisa v Zagrebu

Dnevi Orisa v Zagrebu so uvrščeni med najbolj znane dogodke na področju arhitekture na svetu.

Od 14. do 15. oktobra 2017 se bodo v Dvorani Lisinski v Zagrebu izvajali 17. Dnevi Orisa. To arhitekturno srečanje, ki ga organizira hrvaški specializirani časopis »Oris«, ponuja bogat program, izpopolnjen z razstavami in številnimi predavanji.

Sto tudi letos na Dnevih Orisa predstavlja enega izmed svojih vrhunskih izdelkov: Sto Brick, klasični klinker, ki je optično privlačen, nudi dobro izolacijo in je zelo učinkovit. Od klasične estetike, značilne za opeke, do nenavadnih vzorcev in dizajna površine - s pomočjo StoBrick klinker fasade se lahko uresničijo različne arhitekturne variante oblikovanja.

Program Dnevi Orisa

Odjavite |  Obrazec za kontakt |  Kolofon

Sto Ges.m.b.H. / Sedež družbe: Beljak / Registrsko sodišče:

Zemeljsko sodišče Celovec, matična številka 89235d

Direktor: dipl. ing. Walter Wiedenbauer

Tel.: +43 (0) 4242 33133-0 · Fax: +43 (0) 4242 34347 ·

Internet: www.sto.at · E-Mail: info.si@sto.com

To elektronsko pošto dobivate, ker ste se registrirali za brezplačni StoNewsletter (ISSN 1683-8777).

Vsebinske smernice lista: StoNewsletter informira o izdelkih in storitvah podjetja ter o zanimivostih na Sto spletni strani, kjer daje tržne informacije, praktiène nasvete in rešitve težav za fasade, zidove, strope ter tla.

Klavzula o spolu: Ženski spol je v tem newsletterju izenačen z moškim spolom. Samo zaradi ekonomičnosti besedila in boljše čitljivosti se lahko zgodi, da je na nekaterih mestih izbran moški spol.

Lastnik medija in založnik:

Sto Ges.m.b.H., Richtstraße 47, A-9500 Beljak, predmet poslovanja: Proizvodnja in prodaja gradbenih izdelkov.