Novosti, poudarjeni dogodki in trendi
Poletje 2017

Lepo pozdravljeni,


vzdržljiva gradnja ima veliko dimenzij. Ekonomična rentabilnost in ekološki vplivi se morajo dobro pretehtati. Poleg tega, vpliv tehničnih dejavnikov na kakovost življenja stanovalcev tudi ima veliko vlogo. Obešani, ventilirani fasadni sistemi StoVentec pri posameznih dejavnikih vzdržljive gradnje svoje močne strani pripeljejo do polnega razmaha in na ta način vzpostavljajo ravnovesje med tehničnimi, ekološkimi, ekonomskimi ter socialnimi zahtevami glede sodobne gradnje.

Prijetno branje Vam želim,

Tanja Mletschnig,
urednica glasila Sto-Newsletter

Vzdržljiva in zahtevna gradnja s StoVentec

Edinstveno oblikovanje s sistemom StoVentec

Z inovativnimi fasadnimi sistemi, kot je obešana, ventilirana rešitev za fasado StoVentec, se oblikujejo koncepti, ki so usmerjeni na prihodnost, ki, kar zadeva toplotno energijo, ustvarjajo optimizirano ovojnico za arhitektonsko privlačno skupno rešitev.

StoVentec z videzom povečuje vrednost stavbe, kar predstavlja gradbeniški in kulturni prispevek k oblikovanju javnega prostora. To je možno zahvaljujoč ločevanju nosilne konstrukcije od materialov, iz katerih je sestavljena obloga. Na voljo je široka paleta površin - omet, steklo, naravni kamen ali keramika.

Več o izdelku StoVentec R Referenčni objekt StoVentec R - Cerkev svete Ane v Rijeki
Klinker kot klasik na fasadi

Klinker se pridobi iz gline

Od klasičnega videza opeke do norih vzorcev in dizajnov površine - StoBrick klinker fasade omogočajo, da se izvedejo različne variante arhitektonskega oblikovanja.

Kaj je skupno za StoBrick-fasade: zelo učinkovita toplotna izolacija znotraj fasade. Možne so mineralne rešitve kot so StoTherm Vario ali StoTherm Mineral kot tudi obešani ventilirani sistem StoVentec C.

Več o izdelku StoBrick
Temne fasade brez menjave toplotnega izolatorja

S pomočjo barve StoColor X-black so brez kakršnih koli problemov izvedljive celo črne fasade

Temne fasadne barve se poleti segrevajo močneje kot tiste svetle. Zaradi tega so do sedaj bile izvedljive samo s pomočjo mineralnih toplotnih izolatorjev, če je to sploh bilo možno. Nova fasadna barva StoColor X-black je prekinila to prakso.

Z uporabo specialnih NIR-pigmentov se površinske temperature zmanjšajo za do 20 odstotkov v primerjavi z barvami, ki se nahajajo na trgu. Tako se s pomočjo StoTherm sistema lahko delajo površine, ki so tako temne kot si želite vi.

Več o izdelku StoColor X-black
StoCryl BF 100 - dosti je bilo brezbarvnih tal

StoCryl BF 100 omogoča premaze živahnih barv

StoCryl BF 100 prinaša barvo na tla v kleti, hodniku, stopnišču ali hobi prostoru. S tem premazom se lahko zelo učinkovito, ekonomično in enostavno izvedljivo premažejo prehodne površine. Enokomponentni akrilatni premaz se lahko tonira v skoraj vseh barvah.

Posebna prednost te talne barve je njena preizkušena uporaba na kadeh za lovljenje tekočine pri uporabi kurilnega olja. Talna barva StoCryl BF 100 iz tal naredi nenadomestljive površine.

Več o izdelku StoCryl BF 100

Odjavite |  Obrazec za kontakt |  Kolofon

Sto Ges.m.b.H. / Sedež družbe: Beljak / Registrsko sodišče:

Zemeljsko sodišče Celovec, matična številka 89235d

Direktor: dipl. ing. Walter Wiedenbauer

Tel.: +43 (0) 4242 33133-0 · Fax: +43 (0) 4242 34347 ·

Internet: www.sto.at · E-Mail: info.si@sto.com

To elektronsko pošto dobivate, ker ste se registrirali za brezplačni StoNewsletter (ISSN 1683-8777).

Vsebinske smernice lista: StoNewsletter informira o izdelkih in storitvah podjetja ter o zanimivostih na Sto spletni strani, kjer daje tržne informacije, praktiène nasvete in rešitve težav za fasade, zidove, strope ter tla.

Klavzula o spolu: Ženski spol je v tem newsletterju izenačen z moškim spolom. Samo zaradi ekonomičnosti besedila in boljše čitljivosti se lahko zgodi, da je na nekaterih mestih izbran moški spol.

Lastnik medija in založnik:

Sto Ges.m.b.H., Richtstraße 47, A-9500 Beljak, predmet poslovanja: Proizvodnja in prodaja gradbenih izdelkov.