Novosti, dogodki in trendi
Zima 2018

Pozdravljeni,

betonske zgradbe so vsak dan izpostavljene vplivom iz okolja, ki prej ali slej privedejo do poškodb betona ali jekla. Da bi betonske površine zaščitili pred poškodbami in vlago, je StoCretec razvil funkcionalen bioničen premaz: StoCryl V 700. Bionični premaz deluje po hidrofobno-hidrofilnem principu. Dosežen učinek: voda se ne zadrži na betonski površini, temveč z nje odteče hitro in v celoti. S tem betonske površine ostanejo suhe, poškodbe pa so preprečene še v večji meri.

Želimo vam prijetno branje.

Redakcija novic StoNewsletter

StoCryl V 700 – zaščita betona s tehnologijo Dryonic

Hitro sušenje StoCryl V 700 zaščiti betonske zgradbe pred poškodbami zaradi vlage.

Betonske zgradbe so nenehno izpostavljene vlagi in vplivom iz okolja. Prej ali slej lahko zaradi mraza in korozije pride do poškodb. Pri tem igra glavno vlogo voda, ki s prodiranjem sprošča v beton škodljive snovi. Da bi to preprečili, je StoCretec s StoCryl V 700, ki vodo učinkovito odvaja z betona, razvil zaščito površin za vertikalne gradbene dele.

Funkcionalen bioničen premaz se uporablja z inovativno tehnologijo: s pomočjo sofisticirane strukture veziva in polnila pri nanosu nastane površina s trajno mikrostrukturo, ki zagotavlja hitro odtekanje vode s površine in hitro sušenje. Slednje znatno zmanjša posledice obremenitve, ki jo povzroča vlaga, posledica rose, dežja in megle ali razpršene in razškropljene vode.

Informacije o izdelku: StoCryl V 700
StoCrete SM/SM P – sanacija betona s turbo hitrostjo

Z izdelkom StoCrete SM/SM P boste prihranili do 35 % časa za obdelavo in do 60 % časa, ki bi ga sicer porabili za čakanje.

Sanacija betona je kompleksna in zahtevna, vendar nujna naloga, saj je mogoče samo tako ohraniti dragoceno gradbeno substanco. StoCrete SM in StoCrete SM P sta plastično modificirani malti za hitra popravila, ki se uporabljata tako za reprofiliranje kot za fino glajenje gradbenih delov iz navadnega, armiranega in lahkega betona.

En in edini izdelek zahvaljujoč svojemu širokemu spektru uporabe popolno izpolnjuje vse zahteve reprofiliranja – brez dodatnega sredstva za izdelavo veznega mostu in finega glajenja. Z izdelkom StoCrete SM P ni potrebna niti ločena antikorozivna zaščita. Betona resnično ni mogoče sanirati hitreje!

Podrobnosti o izdelku: StoCrete SM Podrobnosti o izdelku: StoCrete SM P
StoSilco® blue – naravna zaščita proti algam in glivicam

StoSilco® blue na naraven način deluje na mikroorganizme na fasadi.

Naravna zaščita proti algam in glivicam na fasadi – brez biocidnega zaščitnega sloja – postaja vse bolj iskan izdelek. Podjetje Sto je s fasadnim ometom StoSilco® blue razvilo trajnostno rešitev – zaključni omet iz silikonske smole z naravnim načinom delovanja, kot sta optimizacija deleža vode in zmanjšana biorazpoložljivost, preprečuje kopičenje mikroorganizmov.

Tehnologija silikonske smole, ki ne prepušča vode, ohranja globlje sloje in zidno konstrukcijo suho ter prispeva k sušenju površin. Poleg tega je omet izdelan iz izbranih surovin, ki jih mikroorganizmi ne morejo izkoristiti kot hranilnih snovi. Zaključni omet, ki je izjemno odporen proti podnebnim vplivom, se nanese z gladilcem ali škropljenjem. Niansira se lahko v izbranih tonih po sistemu StoColor.

Podrobnosti o izdelku: StoSilco® blue
StoTherm In Comfort – notranja izolacija kot alternativa

StoTherm In Comfort osvaja s svojo sposobnostjo upravljanja vlage in nezahtevnim dizajnom. Slika: Friedberg, Fotolia

Zunanja izolacija ni vedno mogoča – sistem za notranjo izolacijo StoTherm In Comfort zato ponuja idealno alternativno rešitev. StoTherm In Comfort aktivno upravlja vlago z uporabo difuzijsko odprtega in kapilarno aktivnega izolatorja, notranje izolacijske plošče Sto-Perlite, s čimer je tudi brez parne brane visoko učinkovit.

StoTherm In Comfort je zasnovan tako, da zasede čim manj bivalnega prostora. Ta nezahteven sistem se lahko oblikuje po meri in optimalno obvlada težavna območja, kot so špalete oken. Dodatna prednost: za razliko od klasične izolacije na zunanji strani fasade se lahko StoTherm In Comfort izvaja brez potrebnega pripravljalnega obdobja, brez postavljanja gradbenega odra in neodvisno od letnega časa.

Informacije o izdelku: StoTherm In Comfort

Odjavite |  Obrazec za kontakt |  Kolofon

Sto Ges.m.b.H. / Sedež družbe: Beljak / Registrsko sodišče:

Zemeljsko sodišče Celovec, matična številka 89235d

Direktor: dipl. ing. Walter Wiedenbauer

Tel.: +43 (0) 4242 33133-0 · Fax: +43 (0) 4242 34347 ·

Internet: www.sto.at · E-Mail: info.si@sto.com

To elektronsko pošto dobivate, ker ste se registrirali za brezplačni StoNewsletter (ISSN 1683-8777).

Vsebinske smernice lista: StoNewsletter informira o izdelkih in storitvah podjetja ter o zanimivostih na Sto spletni strani, kjer daje tržne informacije, praktiène nasvete in rešitve težav za fasade, zidove, strope ter tla.

Klavzula o spolu: Ženski spol je v tem newsletterju izenačen z moškim spolom. Samo zaradi ekonomičnosti besedila in boljše čitljivosti se lahko zgodi, da je na nekaterih mestih izbran moški spol.

Lastnik medija in založnik:

Sto Ges.m.b.H., Richtstraße 47, A-9500 Beljak, predmet poslovanja: Proizvodnja in prodaja gradbenih izdelkov.