Jesen 2019 logo

Pozdravljeni,

čeprav spadajo opeke in klinker med najstarejše gradbene materiale, jih lahko brez težav kombiniramo s sodobnimi zahtevami za energetsko učinkovitost. Fasade iz klinkerja imajo tako prav poseben značaj – kajti noben kamen ni popolnoma enak, barvni odtenki ustvarjajo kontraste in vsak zorni kot ustvarja nov videz. Odporni vremenski premazi omogočajo dolgo življenjsko dobo in visoko gospodarnost fasad ali delov fasad – še posebej na fasadnih izolacijskih sistemih. Ponudba StoBrick omogoča ogromno oblikovno raznolikost in izpiljene podrobne rešitve.

Prijetno branje vam želi

redakcija StoNewsletter


Fotografija: Sto Ges.m.b.H / Robert Leš

Izolirane fasade iz klinkerja s StoBrick

Ponudba klinkerja StoBrick obsega široko paleto barv, podlag in struktur, kot tudi možne obloge in vzorce. Tako so mogoče fasadne rešitve od klasične, brezčasne estetike opeke do sodobnega, nenavadnega videza. Ponudba je bila razširjena za dve dodatni kolekciji in spada kot vsi sistemi Sto s trdimi oblogami k trajnostni liniji izdelkov StoClimate.

Vsem fasadam StoBrick je skupna visoko učinkovita notranja izolacija.

Več informacij


Fotografija: Martin Baitinger / Böblingen

StoSilco® blue - Fasadni omet brez biocidnega zaščitnega filma

Družba Sto je z vrhnjim ometom iz silikonske smole StoSilco® blue razvila naravno zaščito za fasade pred algami in plesnijo. StoSilco® blue preprečuje nastanek mikroorganizmov na podlagi naravnih načel, kot sta optimizacija vodne bilance in zmanjšana biološka razpoložljivost. Vrhnji premaz, ki je izjemno odporen na vremenske vplive, se nanaša z lopatico ali mokrim pršenjem in je na voljo v različnih barvnih odtenkih sistema StoColor.

StoSilco® blue ne gori ter ne vsebuje topil in mehčal.

Več informacij


Fotografija: Sto Cretec GmbH

Podlage, onesnažene z oljem – iz "starega" nastane "novo" s StoPox HVP O

Trajnostno čiščenje betona in zapolnitve proti kapilarnem širjenju olja v industrijskih obratih sta zelo pogosta težava. Oljnata voda za hlajenje in mazanje ter druge oljnate tekočine se skozi daljše časovno obdobje vpijejo v betonske podlago in zahtevajo temeljito sanacijo podlage pred novim nanosom premaza. Posebna predpriprava podlage je zato nujno potrebna. Sedaj jo lahko opravite tudi brez odstranjevanja in ponovnega profiliranja onesnaženega starega betona.

S temeljitim čiščenjem z odstranjevalcem olja HVP O in kasnejšim temeljnim premazom z epoksidno smolo StoPox HVP O boste ustvarili trpežno podlago za obstojen premaz.

Več informacij


Fotografija: Sto Ges.m.b.H. / Oris

Dnevi arhitekture ORIS v Zagrebu

Dnevi arhitekture Oris, ki bodo potekali 19. in 20. oktobra 2019 v koncertni hiši Lisinski v Zagrebu, so zbirna točka arhitektov, oblikovalcev in študentov arhitekture. Arhitekturni dogodek ponuja izjemen program z razstavami in izjemno predstavitvijo mednarodnih imen arhitekturne scene, kot je na primer švicarski arhitekt Mario Botta.

Družba Sto bo v okviru dogodka Oris predstavila nove interpretacije oblikovanja fasade s kreativnimi ometi linije StoSignature ter trajnostne in najsodobnejše fasade iz klinkerja s StoBrick. Z nizko emisijsko barvo za tla StoCryl BF 700 bodo prikazane številne možnosti oblikovanja funkcionalnih premazov.

Več informacij


Sto Ges.m.b.H. / Sedež družbe: Beljak / Registrsko sodišče:

Zemeljsko sodišče Celovec, matična številka 89235d

Direktor: dipl. ing. Walter Wiedenbauer

Tel.: +43 (0) 4242 33133-0 · Fax: +43 (0) 4242 34347 ·

Internet: www.sto.at · E-Mail: info.si@sto.com

To elektronsko pošto dobivate, ker ste se registrirali za brezplačni StoNewsletter (ISSN 1683-8777).

Vsebinske smernice lista: StoNewsletter informira o izdelkih in storitvah podjetja ter o zanimivostih na Sto spletni strani, kjer daje tržne informacije, praktiène nasvete in rešitve težav za fasade, zidove, strope ter tla.

Klavzula o spolu: Ženski spol je v tem newsletterju izenačen z moškim spolom. Samo zaradi ekonomičnosti besedila in boljše čitljivosti se lahko zgodi, da je na nekaterih mestih izbran moški spol.

Lastnik medija in založnik:

Sto Ges.m.b.H., Richtstraße 47, A-9500 Beljak, predmet poslovanja: Proizvodnja in prodaja gradbenih izdelkov.