Poletje 2019 logo

Pozdravljeni,

omet se na ovoju stavbe odraža s svojo raznolikostjo. Ustvarja oblike, vzorce in strukture, ki jih lahko doživite haptično. V ometnih fasadah se kaže ustvarjalna individualnost. S podjetjem Sto ob strani si investitorji in arhitekti odprejo vse potenciale materiala. StoSignature ponuja prefinjen sistem za ometne fasade z različnimi kombinacijami tekstur in učinkov, ki s svojo raznolikostjo površin navdihujejo tako obrtnike kot arhitekte.

Prijetno branje vam želi

redakcija StoNewsletter


Fotografija: Sto Ges.m.b.H / Christian Schellander

StoSignature – Raznolikost ometov za fasado

S StoSignature lahko fasadne površine oblikujete s tehnično preizkušenimi in še vedno edinstvenimi teksturami: fine ali grobe, linearne ali grafične. Materiali, ki se raztezajo od klasičnega zaribanega do modelirnega ometa različne zrnavosti, nudijo prostor za nove kombinacije in tehnike.

Za oblikovanje barv je na voljo širok sortiment fasadnih barv, lazur in efektnih materialov. Vdelani materiali kot so mešanice naravnega peska, prosojni drobci stekla ali silicijev karbid dajejo poudarke in postavljajo fasado v središče pozornosti.

Več informacij


Fotografija: Sto SE & Co. KGaA

Inteligentne fasadne barve za individualne zahteve

Sodobna fasadna barva mora zadovoljiti številne zahteve kot so zaščita, dolga življenjska doba, stabilnost barvnega odtenka in trajnost. Inteligentne fasadne barve generacije izdelkov iQ – Intelligent Technology so vse opremljene z različnimi tehnologijami in ustvarjajo koristi, ki jih običajne barve ne morejo zagotoviti.

Inovativno uporabljene, fasadne barve Sto prevzamejo funkcionalne naloge – kot so zaščita pred vročino pri temnih barvnih odtenkih, samodejno čiščenje ob dežju, okrepitev sijaja in intenzivnosti ali posebej robustno, trajno oblikovanje fasade.

Več informacij


Fotografija: Sto Cretec GmbH

Premaz Epoxy-Hybrid StoCrete EH 200

Vlaga v podlagi lahko pri paroprepustnih talnih premazih na osnovi epoksidne ali poliuretanske smole povzroči nastanek osmoznih mehurčkov. S premazom Epoxy-Hybrid StoCrete EH 200 podjetje Sto za tovrstne zahteve nudi odlično rešitev: najhitrejše strjevanje in premazovanje vlažnih podlag brez težav.

Napredna tehnologija Epoxy-Hybrid prednosti kopolimerov in epoksidnih smol združuje v samorazlivni, cementni sistem na vodni osnovi. Tako nastane vodoneprepusten medpremaz, ki je sposoben difuzije vodne pare in zanesljivo preprečuje nastanek osmoznih mehurčkov.

Več informacij


Fotografija: StoCretec GmbH

StoPox 590 EP - Inovativni premaz za parkirne garaže

Parkirne hiše in podzemne garaže so izpostavljene izjemni trajni obremenitvi, kar zahteva posebne zaščitne ukrepe za ohranjanje funkcionalnosti. Še posebej talne plošče iz vodotesnega betona potrebujejo premaz, ki je primeren v primeru povratnega vlaženja ter za premoščanje razpok.

Sistem za površinsko zaščito StoPox 590 EP idealno združuje difuzijsko zmožnost vodne pare in premoščanje razpok, naraščajoči vlagi pa ne daje nobene priložnosti.

Več informacij


Sto Ges.m.b.H. / Sedež družbe: Beljak / Registrsko sodišče:

Zemeljsko sodišče Celovec, matična številka 89235d

Direktor: dipl. ing. Walter Wiedenbauer

Tel.: +43 (0) 4242 33133-0 · Fax: +43 (0) 4242 34347 ·

Internet: www.sto.at · E-Mail: info.si@sto.com

To elektronsko pošto dobivate, ker ste se registrirali za brezplačni StoNewsletter (ISSN 1683-8777).

Vsebinske smernice lista: StoNewsletter informira o izdelkih in storitvah podjetja ter o zanimivostih na Sto spletni strani, kjer daje tržne informacije, praktiène nasvete in rešitve težav za fasade, zidove, strope ter tla.

Klavzula o spolu: Ženski spol je v tem newsletterju izenačen z moškim spolom. Samo zaradi ekonomičnosti besedila in boljše čitljivosti se lahko zgodi, da je na nekaterih mestih izbran moški spol.

Lastnik medija in založnik:

Sto Ges.m.b.H., Richtstraße 47, A-9500 Beljak, predmet poslovanja: Proizvodnja in prodaja gradbenih izdelkov.