Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Zaščita pred elektrosmogom

Kaj je elektrosmog?

Elektrosmog pomeni električna in magnetna polja ter elektromagnetno sevanje, ki vpliva na zdravje ljudi in živali. Frekvence teh polj in sevanj se merijo v hertzih (Hz). Na območju meritev od 0 do 30.000 Hz govorimo o nizkofrekvenčnih poljih. O elektromagnetnem sevanju govorimo na visokofrekvenčnem območju od 3 MHz.


Nizkofrekvenčna polja ustvarjajo npr. električne napeljave, gospodinjski aparati in visokonapetostne napeljave. Visokofrekvenčno elektromagnetno sevanje ustvarjajo predvsem oddajniške naprave (npr. radijske zveze, televizija, radarji) za mobilne in brezžične telefone ter mikrovalove.

Tudi če elektrosmoga ne moremo videti, slišati, okusiti ali občutiti, ta vsekakor obstaja. Vse večja je tudi verjetnost, da elektrosmog škodljivo vpliva na zdravje. Zato je vsekakor bolje, da se pred njim pravočasno zaščitimo.


banner

Kako se zaščitimo?

Sto je razvil učinkovito zaščito proti temu: mrežo za zaščito AES (AntiElektroSmog). Ta mreža zniža elektromagnetno sevanje ‒ 99-odstotno znižanje visokofrekvenčnega sevanja. Mreža Sto-Abschirmgewebe AES nudi učinkovito možnost zmanjšanja obremenitve zaradi elektromagnetnega sevanja v naši okolici.


Mreža za zaščito pred elektrosmogom

Kako učinkuje AES?
Način delovanja AES je mogoče preprosto razložiti: v mrežo so v finem rastru vdelane kovinske niti, ki tvorijo učinkovit zaščitni plašč. Tako nastane Faradayeva kletka, ki sevanje zniža za več kot 99 odstotkov. Jakost preostalega polja je med 0,06 in 0,6 %, kar zadostuje na primer za delovanje mobilnih telefonov. Dodatno AES povzroči tudi bistveno znižanje pri nizkofrekvenčnih elektromagnetnih izmeničnih poljih, na primer pri visokonapetostnih napeljavah.


Povezava do izdelka

Možnosti uporabe

(AES se uporablja enako kot običajna armirna mreža. Edina dodatna naloga je potrebna ozemljitev.)