Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

StoBrick

Klinker kot klasik

Zahvaljujoč fasadam StoBrick klinker lahko izvedemo različne variante arhitekturnega oblikovanja; od klasične estetike, značilne za opeke, pa vse do nevsakdanjih vzorcev in nenavadno oblikovanih površin. Tisto, kar je skupno vsem fasadam StoBrick, je zelo učinkovita toplotna izolacija v vašem notranjem prostoru.

Organska, privlačna in hkrati zelo sodobna estetika klinkerja je varuh tradicije, videz, ki se doseže pri opekah, pa je simbol visoke kakovosti gradnje. Klinker opeke so posebne opeke, ki se žgejo pri zelo visokih temperaturah. V procesu sintranja se pore žganega materiala zapirajo, zaradi česar je klinker v vseh pogledih zelo odporen. Surovina za opeke in klinker je glina, pravzaprav mešanica peska, ilovice in gline. Sto je posodobil starodavno obrt izdelave klinker opeke.

Individualnost in izrazna moč

Asortima StoBrick je bogat z barvami in oblikami. Vse je mogoče, od gladke, sijajne in peščene površine do površine s porami in zarezami. Pri tem je vsaka opeka StoBrick edinstvena: žlebi, zareze, obtolčenja in staljeni delci dajejo posameznim elementom individualnost in tako nastanejo živahne površine visoke izraznosti.

Kaj se za tem skriva?

Pod estetsko privlačno površino StoBrick klinkerja se skriva funkcionalni del tega popolnoma usklajenega sistema: zelo učinkovit Sto toplotno-izolacijski sistem. Mineralne rešitve, kot sta StoTherm Vario ali StoTherm Mineral, so prav tako možne kot obešen prezračevalni sistem StoVentec C.

Asortima StoBrick je sestavljen iz šestih skupin klinkerja. Vsaka skupina vsebuje različne dizajne s koloristiko, značilno za ta material. Vse vrste klinkerja se izdelujejo s tehniko injekcijskega brizganja. S pomočjo posebnih dodatkov pri proizvodnji klinkerja nastane površinski učinek. Dodatno se lahko pred sušenjem doda tudi keramična prevleka.

Brošura StoBrick

StoBrick

Vsa pomembna dejstva in informacije o StoBrick na enem mestu

Katalog

Tukaj najdete osnovni StoBrick asortma.