Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Sorpcijski ometi

Sorpcijski ometi

Sorpcijski izdelki Sto regulirajo zračno vlago

Za doseganje idealne zračne vlage od 40 do 60 odstotkov je za stene potreben gradbeni material. ki lahko hitro prevzame vodno paro in enakomerno znova oddaja začasno shranjeno količino pare. Sorpcijski izdelki podjetja Sto na podlagi naravnega apnenca in gline vežejo vodno paro in s svojo posebno mikroporozno strukturo vežejo zrak do zdravega obsega ‒ tako se učinkovito preprečuje plesen.

S tem se ublažijo najbolj izraziti pojavi vlage, zračna vlaga pa se enakomerno ohranja na idealni ravni. Sorpcijski izdelki Sto so obstojni proti vodi in se lahko uporabljajo tudi v mokrih prostorih. Visok delež apnenca privede do visoke pH-vrednosti 12–13, kar pozitivno učinkuje na higieno prostora.

Sorpcijska izravnalna masa Prikaz slike v polni velikosti

Sorpcijska izravnalna masa

StoLevell Calce RP

StoLevell Calce FS

Sorpcijske izravnalne mase Sto izenačijo neenakomerna mesta ometa in imajo isti učinek kot sorpcijski omet. Zapolnijo luknje na kritičnih mestih in poskrbijo za to, da se lahko celotna notranja površina stanovanjskega prostora odziva na kratkotrajno povečano vlago in jo izenači.

Sorpcijski omet Sto Prikaz slike v polni velikosti

Sorpcijski omet Sto

StoCalcelith

Sorpcija pomeni „vsrkavanje“. Sorpcijski omet Sto prevzame vlago iz zraka in jo shrani. Pri zračenju vlago znova odda. Na podlagi tega aktivnega gospodarjenja z vlago se ublažijo izraziti pojavi vlage ‒ nevarnost nastajanja plesni se zmanjša. Sorpcijski omet Sto pa ima še en dodatni učinek: poleti deluje kot naravna klimatska naprava. Zračna vlaga se zniža, prostor postane bolj udoben.