Toplotna izolacija

Nova generacija notranje izolacije Prikaz slike v polni velikosti

Nova generacija notranje izolacije

Nova generacija pokaže, kaj zna

Notranja izolacija je idealna alternativa zunanji izolaciji. Toploto ohranja med lastnimi štirimi stenami in tam regulira tudi vlago, tako da ne pride do nastajanja plesni.

Notranja izolacija se je v preteklosti soočala z močnimi predsodki. In to ne povsem po krivici: gradbena fizika nas uči, da notranja izolacija lahko učinkuje samo s parno zaporo. Pri poškodovanih ali nepravilno položenih parnih zaporah se vlaga lahko trajno naseli pod izolacijo. Pogosto je posledica tega nastajanje plesni.

Konec s starimi predsodki

Danes svet notranje izolacije zgleda drugače. Mineralni notranji izolacijski sistem StoTherm In Comfort učinkuje z izolacijskimi materiali, ki vlago porazdelijo, brez parne zapore. Nastajajoča vlaga ‒ od zunaj ali od znotraj ‒ se hitro prestreže, začasno shrani in odda naprej.

Razlogi za to, da zunanja izolacija ni mogoča, so raznovrstni. Na primer zaradi omejitev urbane gradnje, kadar niso dovoljene vidne spremembe mestnega jedra, ali pri spomeniško zaščitenih stavbah. Tudi kadar se v stanovanjskem objektu več etažnih lastnikov ne more zediniti glede ene same fasadne izolacije, je za izboljšavo toplotne zaščite edina rešitev individualna notranja izolacija.

Prednosti

  • Aktivno reguliranje vlage
  • Preprečevanje plesni
  • Gospodarska in ekološka trajnost
  • Možnost uporabe tudi pri spomeniško zaščitenih stavbah
  • Možnost individualnega oblikovanja
  • Ukrep izoliranja je mogoče izvesti ob vsakem letnem času

StoTherm In SiMo

StoTherm In SiMo

Notranji izolacijski sistem StoTherm In SiMo združuje visoko funkcionalnost in visoko rentabilnost.

StoTherm In Comfort

Notranja izolacija StoTherm In Comfort

Če zunanja izolacija ni mogoča, vam Sto nudi rešitev v obliki mineralnega notranjega izolacijskega sistemoma StoTherm. Sistem je varen, čist in ekološki.

StoTherm In Aevero

Notranji izolacijski sistem StoTherm In Aevero

Izredna toplotna izolacija in neverjetna vitkost ‒ to sta najpomembnejši lastnosti inovativnega notranjega izolacijskega sistema StoTherm In Aevero.