Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Fasadne barve

Razpoke v fasadi in zidu Prikaz slike v polni velikosti

Razpoke v fasadi in zidu

Izboljšava namesto rušenja

Vplivi okolja kot temperatura, vlaga in toča v nekaj letih fasadi škodujejo. Tudi uporaba različnih gradbenih materialov lahko privede do resnih pojavov obrabe.

Posledice: fasada in zid pod njo se lahko trajno poškodujeta in to lahko močno prizadene celo notranje stene. To pa neugodno vpliva na klimatske razmere v prostorih in zmanjša udobje ter kakovost bivanja.

Če so na fasadi vidne razpoke (razpoke od usedanja, razpoke zaradi krčenja in zelo tanke razpoke, konstrukcijsko pogojene razpoke), je lahko rešitev sanacija razpok s tehniko nanosa.

Pri močnejših razpokah oz. ko se širjenje razpok ojača, je lahko trajna rešitev izolacija fasade: pri tem se med zidom in zaključnim premazom nahaja relativno prilagodljiva izolacijska plošča. Širjenje razpok na podlagi se tako loči od zaključnega premaza. Tako je mogoče zaustaviti bistveno večje širjenje razpok. Poleg tega pa je izolacija fasade ugodna tudi iz finančnega stališča.

Rešitve podjetja Sto:

  • StoColor Fibrasil: Fasadna barva s silikonsko smolo, ki premošča razpoke, na disperzijski osnovi
  • StoSilco Elast: elastična fasadna barva na osnovi silikonske smole
  • StoColor Lastic: visoko elastična fasadna barva na disperzijski osnovi