Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Notranja izolacija

Notranja izolacija

Dobra izolacija od znotraj

Zunanja izolacija pogosto ni mogoča, na primer zaradi omejitev urbane gradnje ali če se lastniki ne morejo zediniti glede konkretne izolacije. V teh primerih pomaga notranji izolacijski sistem. Rešitvi StoTherm In Comfort ali StoTherm In Aevero učinkujeta difuzijsko prepustno in kapilarno aktivno. To pomeni, da lahko aktivno ublažita najbolj izrazite pojave vlage in tako preprečujeta nastajanje plesni. Pri teh sistemih parna zapora ni potrebna.

StoTherm In Comfort Prikaz slike v polni velikosti

StoTherm In Comfort

StoTherm In Comfort: porazdelitev namesto preprečevanja vlage

Pri difuzijsko prepustnem izolacijskem sistemu StoTherm In Comfort, ki vlago porazdeli, vlažen zrak lahko in mora prodreti v notranji izolacijski sistem. Ko je dosežena točka rosišča, začne prihajati do zarositve. Sposobnost izolacijskega materiala, da porazdeli vlago, poskrbi za to, da se vlaga prestreže in transportira v izolacijski material.

Povedano preprosto: StoTherm In Comfort uinkuje kot aktivna gobica, ki prestreza vlago in jo, časovno zakasnjeno, znova oddaja. Silikatni in z apnencem vezani zaključni premazi dodatno prispevajo k ublažitvi najbolj izrazitih pojavov vlage iz zraka v prostoru.

StoTherm In Aevero Prikaz slike v polni velikosti

StoTherm In Aevero

StoTherm In Aevero: notranja izolacija iz vrhunskega tehnološkega materiala aerogela

StoTherm In Aevero prepriča s svojo inovativno funkcionalnostjo in izvrstno prostorsko učinkovitostjo. Vse to omogoča osnova sistema, plošča za notranjo izolacijo StoTherm In Aevero s toplotno prevodnostjo 0,016 W/(m·K). Ta izredno nizka toplotna prevodnost je omogočila razvoj notranjega izolacijskega sistema, ki je veliko bolj vitek kot običajni sistemi za notranjo izolacijo.

Zakaj je aerogel tako enkraten?

Aerogel navidezno deluje kot zamrznjeni dim, velja za najlažji material na svetu in ima najnižjo toplotno prevodnost. Do sedaj so se aerogeli uporabljali kot izolacijski material v aeronavtiki in na področju letalskih konstrukcij. Za druga področja do sedaj ni bilo na voljo tehnologije, ki bi omogočila izdelavo izolacijskega materiala iz snovi, ki jo je tako težko ukrotiti. Po dolgoletnih raziskavah je to uspelo podjetju Sto.

Notranja izolacija: StoTherm In Comfort

Raznovrstna in individualna toplotna izolacija v notranjih prostorih s sistemom StoTherm In Comfort.

Film | 1:20