Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Nazaj

Audi center Rijeka, Rijeka (HR)

Projekt

Audi center Rijeka

Dokončanje

2013

Arhitekt

Saša Randić d.i.a., Zagreb

Izvedba

Strabag d.o.o., Zagreb; zaključna dela, Tuhelj

Investitor

Porshe Inter Auto d.o.o.

Izdelki

StoVentec R (Stolit K 6 brizgan + StoEffekt Vetro), StoVentec R (Stolit K 2 + StoEffekt Vetro), StoTherm Classic (Stolit K 2 + StoColor X-black)

Fotografije

Sto Ges.m.b.H./Christian Schellander

Posebnost centra Audi v Rijeki je bila že od začetka želja investitorjev, ustvariti salon, integriran v skali, ki naj bi predstavljal živo jedro kamnite skale.

Za objektom, spojenim s skalo, je želja, to naravno, nedotaknjeno skalo ohraniti, istočasno pa ji tudi omogočiti posebno prostorsko vlogo. Kamnita skala v notranjosti salona deluje ravno tako kot razstavni eksponat kot sami avtomobili – živa skala v nasprotju z najmodernejšo tehnologijo.

Izbiri fasade je botrovala misel istočasne obstojnosti in prepustnosti; fasada je v ozadju prezračevana in ima stekleno steno, ki omogoča pogled na notranjo opremo pred nenavadno skalnato kuliso. Živa skala in njene grobe strukture na prvi pogled delujejo monotono in rezervirano, vendar pa se pri naslednjem pogledu razkrije njena nenavadna, dekorativna raznovrstnost tekstur.

Lokacija