Note: You are using Internet Explorer 11, which may have display errors, we recommend using a browser such as Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge or Safari

Blog o fasadah

Informacije in diskusija za arhitekte

Blog o fasadah si je kot nalogo zastavil, da v svojih tedenskih objavah poglobljeno obravnava zanimive vidike fasad, radovedno pogleda v ozadje zanimivih idej in omogoča diskusije o kontroverznih mnenjih.

To v prvi vrsti poteka na podlagi dveh tematskih področij oblikovanja fasad in tehnike fasad. Tematsko področje oblikovanja fasad v središče pozornosti pomika raznovrstne možnosti oblikovanja površin na stavbah. Tukaj se še posebej tematizirajo medsebojna razmerja in procesi izmenjave med posameznimi razvoji sodobne umetnosti in arhitekture.

Drugo veliko tematsko področje, kateremu se ta blog posveča, so tehnični in gradbeno fizikalni vidiki modernih fasad. Pri tem gre za intenzivno sodelovanje funkcionalnosti in materialnosti. Funkcionalnost fasade se v prvi vrsti odraža glede na njeno energetsko učinkovitost. Pri materialnosti so v središču pozornosti gradbeni materiali kot omet, kamen in steklo.

Uredniška ekipa bloga o fasadah obsega sodelavce poslovne skupine Sto iz poslovnih področij za komunikacije, gospodarjenje z izdelki, tehnično podporo in gospodarjenje s proizvodi, dopolnjujejo pa jo zunanji avtorji in strokovnjaki.

Veseli smo spodbudnih diskusij.

Blog o fasadah

V blogu o fasadah vsak teden najdete intervjuje, tehnične članke, prispevke o dizajnu in novosti iz tematskih področij izoliranja in oblikovanja fasad.