O varstvu podatkov pri podj. Sto Ges.m.b.H.

Informacije o varstvu podatkov

Na naši spletni strani ste dorodošli kot obiskovalec in veseli smo vašega zanimanja za naše podjetje. Da pa boste pri svojem obisku imeli občutek varnosti glede našega ravnanja z vašimi osebnimi podatki, vam želimo na tej strani razložiti, kaj se zgodi s pridobljenimi podatki in kakšne varnostne ukrepe izvajamo v zvezi z njimi. Poleg tega vas želimo tui obvestiti o vaših zakonsko predpisanih pravicah v povezavi z obdelavo teh podatkov.

Osebni podatki

Pri vašem obisku na naših spletnih straneh se zabeležijo samo podatki o imenu vašega ponudnika spletnih storitev in o spletnih straneh, ki jih pri nas obiščete. Te informacije v našem podjetju analiziramo samo za statistične namene (npr. število obiskov posameznih spletnih strani). Kot uporabnik interneta pri tem ostanete anonimni. Kadar ste na naših spletnih straneh, praviloma o vas ne pridobivamo vaših osebnih podatkov. Te pridobim samo, če nam jih posredujete sami, na primer v okviru naročila (brošur, tehničnih informacij itd.). Trenutno se ti podatki posredujejo nekodirani. Zato ni mogoče izključiti, da lahko te podatke med prenosom preberejo tudi nepooblaščene osebe. Vendar pa imate možnost uporabiti druge načine komunikacije (npr. po pošti ali po telefaksu), ki nudijo več varnosti kot internetni prenos.

Piškotki

Če na naši spletni strani obiščete področje za prenose, se lahko zgodi, da na vaš računalnik naložimo informacije v obliki piškotka. Ti omogočajo, da vas naša domača stran prepozna, ko naslednjič zaidete nanjo. Piškotki so majhne informacijske enote, ki jih vaš brskalnik shrani na trdem disku vašega računalnika in ki nam omogočajo, da na primer shranimo vaše geslo, da vam ga pri naslednjem obisku ni treba vnašati še enkrat. Če ne želite, da bi bil vaš računalnik znova prepoznan, svoj spletni brskalnik nastavite tako, da piškotke na vašem trdem disku izbriše, zablokira vse piškotke ali vas opozori, preden shrani piškotek. Naši piškotki ne vsebujejo osebnih informacij, ki bi dopuščale sklepe o identiteti obiskovalcev.

Google Analytics

Ta spletna stran uporablja Google Analytics, storitev za spletne analize družbe Google Inc. (“Google”). Google Analytics uporablja t.i. “piškotke”, besedilne datoteke, ki se shranijo na vašem računalniku in omogočajo analizo vaše uporabe spletne strani. Informacije o vaši uporabi naše spletne strani, ustvarjene na podlagi piškotkov, se praviloma prenesejo in shranijo na strežniku družbe Google v ZDA. V primeru aktiviranja anonimnega IP-naslova na naši spletni strani pa Google skrajša vaš IP-naslov znotraj držav članic Evropske Unije ali drugih pogodbenih držav sporazuma o evropskem gospodarskem prostoru. Celoten IP-naslov se prenese na Googlov strežnik v ZDA in se skrajša šele tam le v izjemnih primerih. V imenu upravljavca te spletne strani bo Google te podatke uporabil za oceno vaše uporabe spletne strani, priprave poročil o dejavnosti na spletni strani in zagotavljanje drugih storitev za upravljavca spletne strani v povezavi z uporabo spletne strani in uporabo spleta. IP-naslov, ki ga je vaš brskalnik posredoval v okviru storitve Google Analytics, se ne združi z drugimi podatki družbe Google. Z ustrezno nastavitvijo svojega brskalnika lahko preprečite shranjevanje piškotkov; vendar pa vas pri tem opozarjamo, da morebiti ne boste mogli koristiti vseh funkcij te spletne strani v celotnem obsegu. Po želji lahko tudi preprečite posredovanje podatkov, ki jih ustvarjajo piškotki in ki so vezani na vašo uporabo naših spletnih strani (vključno z vašim IP-naslovom) družbi Google, enako velja za obdelavo teh podatkov s strani družbe Google, in sicer tako, da kliknete na naslednjo povezavo (http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de) ter si s tem prenesite vtičnik za brskalnik ter tega namestite.

“Podrobnejše informacije o tem najdete na http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de oz. na http://www.google.com/intl/de/analytics/privacyoverview.html (splošne informacije o storitvi Google Analytics in varstvu podatkov). Opozarjamo vas, da je bil na tej strani Google Analytics dodatno opremljen s kodo “gat._anonymizeIp();”, ki zagotavlja anonimno beleženje IP-naslovov (t. i. IP-Masking).” *

Obstaja pogodba o naročilu obdelave podatkov z družbo Google.

Uporabniški profili/soglasje

Uporabniški profili se ne naložijo. Če bi to v prihodnje načrtovali, vas bomo pravočasno po priklicu zadevne spletne strani obvestili o svoji nameri. Tako boste imeli možnost, da temu nasprotujete. Če potem ne bi soglašali z izdelavo takšnega profila, bomo vašo željo seveda spoštovali in za vas ne bomo ustvarili profila. Tudi podatke za namene svetovanja, reklame ali tržnih raziskav bomo zbirali, obdelovali ali uporabljali samo, če nam pred tem izrazite svoje soglasje za to. Seveda lahko enkrat izraženo soglasje kadar koli prekličete.

Uporaba in posredovanje osebnih podatkov/namenska uporaba

Vse osebne podatke, ki jih od vas pridobimo v okviru uporabe spletnih strani podjetja in v postopkih običajnega poslovanja, pridobivamo, obdelujemo in uporabljamo samo v navedene namene. Pri tem ste lahko prepričani, da to poteka samo v okviru vsakokrat veljavnih pravnih predpisov oz. samo z vašim soglasjem. Osebni podatki, ki jih pridobimo, se lahko v okviru predpisov državnega zakona o varstvu podatkov posredujejo tretjim osebam, s katerimi sodelujemo. S primernimi ukrepi zagotovimo, da se te tretje osebe obvežejo k zaščiti osebnih podatkov po našem nalogu. Če smo po zakonu ali v skladu z odločitvijo sodišča k temu zadolženi, bomo vaše podatke posredovali organom, upravičenim do teh informacij. Vaših osebnih podatkov ne bomo prodali tretjim osebam ali jih kako drugače izkoriščali v komercialne namene.

Javni seznam postopkov/pravica do informacije

Z javnim seznamom postopkov, objavljenim na naši spletni strani (v skladu s § 4e nem. Zakona o varstvu podatkov), pridobite splošen pregled nad tem, za katere skupine oseb in v katere namene naše podjetje pridobiva, obdeluje ali uporablja podatke in komu jih posreduje naprej. Na vašo zahtevo smo vam pripravljeni tudi pisno sporočiti, ali smo shranili tudi vaše osebne podatke in katere. Če je to mogoče, vam bomo dali na voljo možnosti za posodabljanje ali popravljanje shranjenih osebnih podatkov. Podatke za posodabljanje in popravke vaših osebnih podatkov nam lahko pošljete na naslov elektronske pošte infoservice@sto.com. V tem primeru bomo izvajali ustrezne ukrepe, da vaše osebne podatke, ki so shranjeni pri nas, spremenimo v čim krajšem možnem času.

Varstvo mladoletnikov

Otroci načeloma brez soglasja staršev ali osebe, zadolžene za njihov nadzor, ne smejo posredovati osebnih podatkov prek naših spletnih strani. Vsem staršem in osebam, zadolženih za nadzor nad otroci, priporočamo, da svoje otroke poučijo o varnem in odgovornem ravnanju z osebnimi podatki na internetu. Pri nas v nobenem primeru ne zbiramo načrtno pridobljenih osebnih podatkov otrok, ravno tako jih ne uporabljamo ali neupravičeno razkrivamo tretjim osebam.

Povezave do drugih ponudnikov

Pri neposrednih ali posrednih napotitvah na tuje internetne strani (“povezave”), ki so izven območja naše odgovornosti, za varstvo podatkov/način varovanja podatkov teh spletnih strani ne prevzamemo nikakršne odgovornosti. Preverjanje posameznih primerov celotnih vsebin ni vedno mogoče. Prosimo vas, da nas nemudoma obvestite v zvezi z morebitnimi nezakonitimi vsebinami na straneh, do katerih vodijo naše povezave. Prosimo vas, da v zvezi s tem upoštevate tudi našo Izključitev odgovornosti.

Načela varnosti

Za zaščito pri nas shranjenih podatkov naših zaposlenih, strank, dobaviteljev ali drugih osebnih podatkov pred slučajnimi ali namernimi manipulacijami, izgubo, uničenjem ali dostopom nepooblaščenih oseb smo uvedli ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe. To raven varnosti redno preverjamo in jo prilagajamo v skladu z novimi standardi varnosti.

Izjava uporabnika o soglasju

Z uporabo naše spletne strani hkrati izražate tudi soglasje s tem, da lahko shranimo osebne podatke, ki nam jih posredujete prostovoljno, in jih obdelujemo ter shranimo v skladu z zgornjimi navedbami.